3 idei ca să scapi de rutină la serviciu

24 martie 2011   Parenting

Faci de prea mult timp aceleaşi lucruri şi simţi că rutina a pus stăpânire pe tine? E cazul să schimbi câte ceva. Nu neapărat serviciul!

Te-ar mai putea interesa:

Fă-ţi viaţa mai uşoară la serviciu

Vară fără concediu? Nicio problemă!

Cum să-ţi păstrezi slujba în plină criză

Găseşte noi moduri de a-ţi face treaba

Dă piept cu rutina şi modifică modul în care te-ai obişnuit să faci lucrurile. Chiar şi munca de casier,una dintre cele mai rutinante,ajunge să fie plăcută când lucrurile sunt făcute altfel.

Îmi aduc aminte de un casier care în loc să se ocupe numai de produse,intra în vorbă cu clienţii,observa ce produse au cumpărat şi le făcea recomandări. În felul acesta,scăpa de rutină,dar se şi făcea plăcut cumpărătorilor,care reveneau cu drag la magazinul lui. Acceptă şi alte responsabilităţi

Când se iveşte o sarcină nouă şi dificilă,mai simplu este s-o refuzi sau s-o pasezi altcuiva. Nu ţi se pare de condamnat,la cât de bine te-a prins rutina în mrejele ei! Data viitoare,ce-ar fi să-ţi surprinzi şeful,oferindu-te să te implici în noul proiect sau propunându-i să-ţi dea şi alte sarcini? Diversitatea îţi va aduce mai multă mulţumire şi va alunga rutina.

Cunoşti şi alţi colegi care se plictisesc făcând aceleaşi lucruri şi mereu la fel? În loc să vă spuneţi că nu-i cale de ieşire,cereţi şefului să alternaţi activităţile între voi sau să faceţi o rotaţie de funcţii. Este posibil să ai mai multe responsabilităţi,să ţi se pară dificil la început,însă vei obţine mai multă experienţă în domeniul tău şi vei cunoaşte mai mulţi oameni de la care ai de învăţat.

Mai multe