5 trucuri pentru o relaţie mai bună

2 iunie 2011   Parenting

Oare există un secret care face ca unele relaţii să fie reuşite, în vreme ce altele să se destramă?

Se pare că da. Cuplurile care reuşesc să trăiască fericite până la adânci-bătrâneţe sunt cele care admit că au probleme şi luptă se le rezolve. Iată câteva dintre „secretele” relaţiilor longevive:

-În fiecare dimineaţă,promite-ţi că nu vei da vina pe el,nu-l vei critica şi nu vei fi cicălitoare. Dacă totuşi ai sa faci asta,cere-ţi scuze.

Observă tot ce face bine şi laudă-l,indiferent cât de neînsemnat ar fi gestul pe care l-a făcut.

Roagă-ţi partenerul să facă o listă cu lucrurile care-l fac să se simtă iubit şi special. Fă şi tu acelaşi lucru şi faceţi schimb de liste. Apoi,încearcă să faci în fiecare zi unul dintre lucrurile care îl fac să se simtă bine.

Explică-i foarte clar ce ai nevoie din punct de vedere afectiv,şi de ce. Partenerul tău nu-ţi poate citi gândurile şi bărbaţii gândesc diferit de femei,aşa că e greu să ghicească ce te face fericită.

Este normal ca într-o relaţie să nu fie totul roz. Gândeşte pozitiv,şi reţine că frustrările şi conflictele sunt moduri în care ambii parteneri se maturizează.

Fii obiectivă şi  fă o listă cu lucrurile care dăunează unei relaţii şi pe care tu le faci. Încearcă să te controlezi şi să le elimini din comportament.

Ai încredere în partener. Fără încredere,o relaţie n-o să „funcţioneze” niciodată. Bărbaţii au nevoie să simtă că ai încredere în ei.

Gândeşte întotdeauna la plural. Nu Eu sau El,ci NOI. Într-o relaţie sunt doi. Luaţi deciziile împreună şi consultaţi-vă permanent.

Nu-ţi trata partenerul ca pe un inamic,pentru că nu este. Tratează-l ca pe un aliat şi vei vedea că într-adevăr te poţi bizui pe el.

Mai multe