Ai grijă de pielea bebeluşului tău!

17 mai 2016   Parenting

Pentru că pielea este cel mai mare organ al corpului, iar cea a bebeluşilor este cu mult mai sensibilă decât a adulţilor, este vital să acorzi o atenţie deosebită produselor pe care le foloseşti pentru îngrijirea celui mic.

Pielea copilului este fragilă,nu se poate apăra împotriva agresiunilor,se irită şi se înroşeşte uşor. Parfumurile,coloranţii sau detergenţii pot provoca apariţia uscăciunii şi a erupţiilor cutanate.

        

Iritatia de scutec poate apărea din mai multe motive,cel mai adesea fiind produsă de gradul mare de umiditate din scutec. Şi copiii trataţi cu antibiotice sunt expuşi acestui risc,deoarece acestea favorizează dezvoltarea fungilor. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă la copilul tău,trebuie să laşi zona afectată descoperită cât mai mult timp,pentru ca pielea celui mic să respire,grăbind vindecarea leziunilor. O vorbă de aur spune că „e mai bine să previi,decât să tratezi”. Prin urmare,îţi recomandăm să foloseşti produse care previn iritaţiile cauzate de scutec. 

Pentru că somnul bebeluşului pare să vină mai lesne după o băiţă caldă,aceasta a devenit pentru multe mămici un adevărat ritual nu doar de igienă,ci şi de relaxare. Este important de ştiut faptul că şampoanele şi gelurile de baie destinate bebeluşilor sunt concepute pentru spălare zilnică,deci nu ar trebui să afecteze pielea.. Fii atentă la ingrediente,deoarece unele dintre ele pot conţine SLS,o substanţă toxică alergenă care pătrunde foarte uşor prin piele şi provoacă iritaţii. Evită şampoanele şi gelurile de baie cu arome puternice,care pot irita mucoasa nazală a celui mic.

După baie,trebuie să hidratezi corpul şi faţa bebeluşului cu o cremă,un ulei sau lapte de corp. Cremele pentru cei mici sunt foarte fine,le protejează pielea de substanţele poluante şi calmează iritaţiile. Ai grijă ca acestea să nu conţină alcool sau parabeni şi încearcă să le alegi pe cele care se absorb rapid. Fă-i un masaj delicat bebeluşului până când produsele hidratante pătrund complet în piele,pentru a îl relaxa şi pregăti de somn.

O cremă de protecţie solară este necesară atunci când îl scoţi pe cel mic afară,chiar dacă vremea nu este foarte însorită. Aplică o cremă de protecţie solară pe zonele expuse la soare la fiecare 2 ore sau chiar mai des dacă bebeluşul transpiră. Crema cu factor de protecţie pentru bebeluşi apără pielea în mod delicat,pentru că nu conţine alcool,parabeni,parfum şi coloranţi.

Mai multe