Ajută-l să-şi îngrijească dinţii!

8 septembrie 2014   Parenting

Cu dinţii copilului nu-i de glumit! Năzdrăvanul tău va avea o dantură frumoasă şi sănătoasă dacă ăl ajuţi, din timp, să şi-o îngrijească!

Are nevoie de tine

Până la vârsta de un an şi jumătate nu este necesar să-i speli micuţului dinţii cu periuţa şi pasta de dinţi. Operaţiunea respectivă poate fi demarată abia spre vârsta de 1 an şi jumătate. Până spre vârsta de 6 ani,va avea nevoie de ajutorul tău pentru a se spăla corect pe dinţi.

Până la 3 ani,Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea pastelor de dinţi fără fluor,aşa că va trebui să-i alegi o pastă potrivită.

Cum îl convingi să se spele

Seara,înainte de culcare şi dimineaţa,mergeţi împreună la baie şi spălaţi-vă pe dinţi. Oferă tu exemplul,micuţul va încerca să-ţi imite gesturile. Alegeţi împreună,de la magazin,periuţa de dinţi care îi place cel mai mult. Pasta de dinţi tot micuţul trebuie să o aleagă,sub supravegherea ta.

Prima vizită la stomatolog

În jurul vârstei de 1 an, fă-i o programare la medicul stomatolog. Alege un dentist care să aibă experienţă cu copiii.

De la 2 ani,vizita la medic trebuie făcută o dată la 6 luni. Medicul îi va controla dinţişorii şi va rezolva din timp micile probleme care apar. Pregăteşte-l din timp în legătură cu vizita respectivă. Explică-i,în mare,care e rostul ei,şi jucaţi-vă „de-a dentistul“. Lasă-l pe micuţ să-şi ia cu el jucăria preferată.

Citeşte şi:

Aşa îl lauzi fără să-l răsfeţi!

Activităţi creative la 3 ani

Mai multe