Ateliere gratuite pentru părinţi

7 septembrie 2016   Parenting

Primii trei ani de viaţă sunt esenţiali pentru dezvoltarea funcţiilor cognitive şi a inteligenţei copilului.Pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios, poţi participa la ateliere gratuite pentru părinţi.

În primii trei ani creierul îşi formează până la 80% dintre procesele de gândire care stau la baza inteligenţei,implicarea părinţilor este decisivă. De aceea,în perioada septembrie – octombrie 2016,Nutricia va susţine atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitivă,destinate părinţilor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani.

Atelierele sunt susţinute de psihologi,traineri în parenting şi alţi specialişti cu experienţă în domeniul dezvoltării,psihologiei şi comportamentului copiilor,în 15 oraşe din ţară:Constanţa,Galaţi,Iaşi,Botoşani,Suceava,Bacău,Braşov,Târgu Mureş,Piteşti,Cluj-Napoca,Sibiu,Craiova,Arad şi Oradea. Înscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro,acolo unde este afişat programul workshop-urilor.

Atelierele îşi propun să-i invite pe părinţi să privească noţiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă:jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viaţă-el este un instrument de învăţare extrem de eficient pentru cei mici,care accelerează şi coordonează dezvoltarea abilităţilor şi a inteligenţei.

Astfel,în urma atelierelor,mămicile vor afla de la specialişti care sunt etapele de dezvoltare a creierului,precum şi care este ordinea dezvoltării diferitelor părţi ale creierului.Aceste argumente de natură ştiinţifică au rolul de a oferi o bună înţelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil:prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată,în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor şi care:

·         Stimulează curiozitatea copilului,capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi învăţarea,ca rezultat al acestui proces.

·         Contribuie la dezvoltarea motricităţii şi a coordonării dintre privire şi mişcările corpului.

·         Pun accentul pe dezvoltarea atenţiei focusate/centrate şi stimulează inteligenţa senzorială.

·         Îmbunătăţesc coordonarea ochi-mână,care ajută copilul să înveţe despre măsuri şi mărimi,precum şi să perceapă noţiunile de interior,exterior,înauntru şi afară.

·         Conduc la formarea răbdării,a stimei de sin,a încrederii în sine şi a capacităţii copilului de a relaţiona cu cei din jur.

·         Stimulează creativitatea şi spiritul liber.

·         Au scopul de a învăţa despre categorii şi clasificări,ceea ce îl ajută pe copil să îşi formeze impresii şi păreri mai uşor despre lucruri şi situaţii.

·         Accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal şi non-verbal.

Studiile au arătat că părinţii ai căror copii au devenit,mai târziu,sclipitori,au pus în practică un principu comun:acela că fiecare proces de învăţare,fiecare descoperire pe care o face copilul,trebuie să treacă prin joc şi plăcere. Ei şi-au încurajat copii să dea curs curiozităţii lor native,să exploreze mediul înconjurător,să se bucure de activităţile care le plac,ceea ce a favorizat,de asemenea,crearea unei relaţii excelente părinte-copil.

Mai multe