Cacao pentru copii. Câtă să îi dai celui mic, în funcţie de vârstă
Când vine vorba despre cacao pentru copii, se ştie că praful de cacao conţine o mulţime de substanţe nutritive benefice, că este bogat în magneziu şi fier, dar şi că oferă mult „combustibil” organismului. Prin urmare, câtă cacao să-i dai năzdrăvanului tău, care şi aşa debordează de energie?
Cacao pentru copii de la 8 luni
Când micuţul tău împlineşte vârsta propice alimentaţiei diversificate,poţi să-i adaugi puţină cacao (maximum o jumătate de linguriţă) în laptele cu cereale şi miere. Cel mai bine e să-i dai deliciosul desert dimineaţa,pentru că preparatul îl va energiza,cu siguranţă.
După vârsta de 1 an
Laptele cu cacao este de-acum nelipsit de la micul dejun. Nu uita că n-ai voie să-i dai copilului ciocolată înainte de vârsta de 2 ani,fiindcă conţine,printre altele,grăsimi saturate greu de digerat. Praful de cacao îl poate stimula pe micuţ să bea mai mult lapte,la care poate deja face nazuri.
Cacao pentru copii - Amestecă o jumătate de linguriţă de cacao în cana cu lapte cald cu miere – copilul va bea pe nerăsuflate băutura! Poţi presăra puţin praf de cacao şi în iaurtul natur cu cereale sau cu fulgi de porumb.
Cacao pentru copii între 2 şi 3 ani
Poţi deja folosi cacao sau ciocolată rasă pentru a-i prepara deserturilepreferate – pe care i le serveşti,cu precădere,până-n prânz. Glazurează fructe proaspete (căpşuni,felii de banană,ananas,mere) într-un strat fin de ciocolată topită. Adaugă puţină ciocolată rasă în iaurtul de dimineaţă sau în cel oferit la gustare.
După 3 ani
Îi poţi prepara deserturi cu cacao şi ciocolată de câteva ori pe săptămână – însă nu zilnic. Prăjiturilesau bomboanele de ciocolată preferate vor fi consumate,de preferinţă,în prima parte a zilei.