Ce greutate trebuie să aibă ghiozdanul pentru a nu ne îmbolnăvi copilul

13 septembrie 2016   Parenting

A început şcoala, aşa că toţi elevii şi-au luat ghiozdanele în spate şi s-au îndreptat către sălile de clasă. Tocmai aici este problema, că banalele ghiozdane ne pot îmbolnăvi copiii dacă nu se respectă nişte reguli simple.

Cele mai bune ghiozdane sunt cele care,la contactul cu spatele,se mulează pe curburile coloanei vertebrale,printr-un perete flexibil din burete. „Bretelele genţii de şcoală să fie reglate egal,în aşa fel încât partea de jos a ghiozdanului să se plieze pe curbura lombară”,susţine dr. Ahmad Rawachdeh,specialistul în ortopedie al Bio Ortoclinic.

Nu-l lăsa să ridice greutăţi mari

Un studiu american a demonstrat că rucsacul trebuie să cântărească sub 10% din greutatea copilului pentru a nu îl îmbolnăvi. Cu toate acestea,o mare parte din elevi duc în spate,zilnic,o greutate cu mult mai mare. „La joacă,cei mici trebuie supravegheaţi,pentru că orice mişcare bruscă sau efort excesiv le poate provoca leziuni la coloană. Cele mai frecvente sunt luxaţiile dorsale,adică mici rupturi la nivelul ligamentelor sau muşchilor spatelui”,explică specialistul Bio Ortoclinic.

Mai multe