Ce trebuie să ştii despre sarcina toxică

14 octombrie 2016   Parenting

Majoritatea femeilor resimt disconfort în sarcină, în special în primul trimestru. Dacă este vorba despre simptome uşoare, care dispar spre sfârşitul lunii a treia de sarcină, nu trebui să-ţi faci probleme.

Dacă greaţa se transformă în vărsături,scădere în greutate şi tulburări electrolitice,ar putea fi vorba despre sarcină toxică.

În cele mai uşoare cazuri de sarcină toxică se recomandă câteva schimbări în meniu,odihnă şi suplimente de vitamine administrate intravenos.

Nu lua niciun medicamentdacă te confrunţi cu o sarcină mai dificilă!

Atenţie!O astfel de sarcinăproduce în corp dezechilibre serioase,care pot fi fatale.

Cum recunoşti răul de dimineaţă în sarcină şi în sarcina toxică

La o sarcină normală,starea de rău din primele ore ale dimineţii este însoţită de greaţă şi uneori de vărsături. Vestea bună este că,după aproximativ 12 săptămâni de sarcină simptomele dispar,iar vărsăturile nu provoacă deshidratare severă. De asemenea,chiar dacă ai episoade de vomă,tot reuşeşti să mănânci câte ceva pe parcursul zilei.

În ceea ce priveşte sarcina toxică,greaţa este asociată cu vărsături severe,iar starea de rău nu se diminuează după 12 săptămâni de sarcină,ba chiar poate să dureze până la finele celor nouă luni.

În plus,vărsăturile pot să provoace deshidratare severă şi,din această cauză,să nu poţi reţine alimentele în stomac. Mai mult decât atât,de la aceste simptome se poate pierde în greutate chiar şi 5% din masa corpului sau mai mult. Apar durerile puternice de cap,stare de confuzie şi iritabilitate,oboseală extremă,presiune scăzută a sângelui,tulburări de somn,anxietate,depresie şi leşin.

Nu afectează copilul

Bebeluşul primeşte hrană din rezervele organismului mamei,iar disconfortul produs de vărsături nu dăunează copilului.

Pe de altă parte,se spune că acest rău de dimineaţă,care este însoţit de vărsături,mai ales la începutul sarcinii,denotă faptul că sarcina este sănătoasă şi va putea fi dusă la capăt cu brio.

Mai multe