Cele mai bune cereale pentru copii

23 februarie 2015   Parenting

Micuţul tău are între 4 şi 6 luni? Atunci e timpul să te gândeşti la diversificare. Iată care sunt cele mai bune cereale pentru copii!

Medicii spun că bebeluşul care are între 4 şi 6 luni este pregătit pentru diversificare,pentru că la această vârstă sistemul digestiv al copilului este format pentru ingerarea alimentelor solide. Mai mult,specialiştii spun că dacă diversificarea începe mai târziu de 6 luni există riscul ca bebeluşul să respingă alimentele.

Cereale din orez

Asupra acestor tipuri de cereale planează o serie de dezbateri. Unii medici spun că cerealelede orez pot favoriza apariţia obezităţii,în schimb alţi doctori recomandă introducerea acestor cereale în meniul bebeluşului.

Cel mai bine ar fi să consulţi medicul pediatru. Dacă acesta le recomandă,este important să-ţi spună şi la ce oră cel mic să ia masa şi ce cantitate de cereale să mănânce. De regulă,o linguriţă de cereale de orez la 5-6 ml de lapte reprezintă porţia potrivită. Nu uita să amesteci bine cerealele cu laptele,pentru a nu apărea cocoloaşe.

Quinoa

Este indicat să introduci în alimentaţia bebeluşului diferite tipuri de cereale,dar pe rând,şi la o distanţă de 4 zile,pentru a observa dacă micuţul tău suferă de vreo alergie. Quinoa este recomandată de medicii pediatri,pentru că în aceasta se găsesc proteine,bune pentru dezvoltarea muşchilor copilului,fibre,vitamine şi minerale (calciu,fier şi acid folic) importante pentru creşterea celui mic.

Ovăzul

Un alt timp de cereale care poate fi introdus în alimentaţia zilnică a bebeluşului este ovăzul. Bogat în fibre,calciu,fier,zinc şi proteine,ovăzul ajută la dezvoltarea copilului.

Meiul

Bogat în substanţe nutritive,meiul este potrivit pentru diversificarea bebeluşilor. Nu conţine gluten,fiind indicat şi celor care au intoleranţă la gluten. În schimb în acesta se găseşte magneziu,fier,potasiu,fosfor,fibre şi proteine.

Cereale fortificate cu fier

Sunt o alegere inspirată,pentru că în jurul vârstei de 6 luni bebeluşii epuizează rezervele de fier pe care le au de la naştere.

Mai multe