Cele mai bune jocuri pentru vară

23 iunie 2011   Parenting

Zile lungi, seri răcoroase şi vacanţă - asta înseamnă vara pentru copii. Este un prilej numai bun de a se juca şi nu oricum, ci foarte, foarte inteligent, pentru a nu se plictisi şi a rămâne sănătoşi.

O  dimineaţă la şotron,săritura cu coarda sau o după-amiază de înot la ştrand...

Fiecare dintre aceste jocuri le dezvoltă copiilor anumite abilităţi fizice şi intelectuale şi le oferă şi multă distracţie. Astfel,nici nu vor cădea pradă plictiselii şi-şi vor menţine şi o sănătate de fier. Iată care sunt cele mai bune alegeri pentru vara aceasta.Săritura cu coarda,pentru sănătate

Vara este numai bună pentru mişcare în aer liber. Săritura cu coarda este un joc al copilăriei pe care în special fetele îl pot face zilnic.

Fiindcă săriturile sunt destul de variate (într-un picior,în X,săritură dublă),ajută la o mai bună coordonare a mişcărilor. Săritura cu coarda dezvoltă,de asemenea,muşchii mâinilor şi ai picioarelor,de aceea ar trebui practicată cât mai des.

Un joc al copilăriei care nu se „demodează“ niciodată şi care poate fi practicat atât în interior,cât şi în aer liber este şotronul. De ce este bine să-l îndemni pe micuţul tău la acest joc?

Pentru că-l ajută să-şi îmbunătăţească o serie de abilităţi psihice,cum sunt concentrarea şi atenţia,echilibrul,îndemânarea. Totodată,şotronul are şi beneficii pentru organism:pune la lucru muşchii picioarelor.

Ce trebuie să faci,ca părinte?

Când vine vorba de jocurile copiilor,nu uita să te implici şi tu. Jocul va fi mult mai plăcut şi mai interesant pentru ei,văzând-o  pe „mami” că se joacă. Iar tu vei supravegea îndeaproape joaca lor. Implicându-te,le vei putea face chiar şi puţină educaţie,lucru care prin alte metode nu ar da roade,căci s-ar simţi constrânşi. Aşadar,îmbini utilul cu plăcutul!

Înotul,pentru un corp sănătos

La ştrand,la mare sau chiar la piscina improvizată în curte,trebuie să-l îndrumi pe cel mic la înot. Se numără printre cele mai frumoase sporturi de vară,care bucură pe orice copil.

Cui să nu-i placă bălăceala şi soarele? Şi unde mai pui că,pe lângă distracţie şi relaxare,oferă şi multe beneficii pentru sănătate,pentru că întăreşte muşchii,ajută la buna circulaţie a sângelui,îmbunătăţeşte postura corporală şi previne apariţia bolilor de inimă.

Volei,baschet sau badminton?

Aer liber,o minge şi iarbă verde:sunt ingredientele perfecte pentru un joc de volei sau de badminton. Acestea sunt printre sporturile de vară cele mai uşoare,care pot fi practicate cu uşurinţă şi de micuţii „amatori”. De ce sunt bune? Pentru că le dezvoltă capacitatea de concentrare,spiritul de observaţie şi le solicită mintea. Totodată,le dau şi o stare de bună dispoziţie. Şi nu uita de beneficiile pentru sănătate:pun toţi muşchii în mişcare.

?  

Sunt haioase şi aduc aminte de copilăria lui Creangă:„De-a v-aţi ascunselea”,„Baba oarba”,„Leapşa” ori „Podul de piatră”. Pot fi jucate oriunde,aşa că dacă se nimereşte cumva o zi ploioasă,sunt numai bune de pus în practică în sufragerie. Ele sunt distractive şi,în acelaşi timp,îi învaţă pe copii cum să lucreze în echipă,îi disciplinează şi-i relaxează.

Cum aduci vacanţa de vară la tine acasă

Cum să te împaci cu gândul că n-ai decât o săptămână de concediu sau că,anul acesta,creditul nu te lasă să pleci nicăieri? Dacă mai ai şi copii,lucrurile se complică... Şi totuşi,poţi să faci o atmosferă de vacanţă şi acasă,să-l

stârneşti pe cel mic la joacă. altfel.

Ca să intre şi în casa ta aerul de vacanţă,organizează-ţi timpul mai bine. Termină treburile casnice mai repede,ca să ai timp de plimbare cu copilul. Chiar şi seara,poţi să-l duci pe micuţul tău să alerge prin parc sau să vă jucaţi împreună ceva amuzant.

La serviciu,ca şi acasă,trebuie să fii eficientă:să rezolvi totul repede şi bine. Altfel,lucrezi după program. Asta înseamnă să nu-ţi ţii promisiunile faţă de copil şi să-l găseşti adormit în faţa micului ecran sau,mai rău,jucându-se fără noimă pe calculator.

Acasă nu vii cu grijile de la serviciu şi nici la serviciu nu le duci pe cele de acasă. Aşa te sfătuiesc toţi. Nu este posibil totdeauna să faci asta,dar cu puţin antrenament o să-ţi reuşească. Nu uita că nu te ajută la nimic acest transfer de probleme. Cel mult,te face morocănoasă. şi retrasă în noianul de îndatoriri casnice,uitând de timpul dedicat relaxării. 

Mai multe