Cum îţi găseşti un nou loc de muncă

24 martie 2011   Parenting

Te-ai hotărât:vrei să-ţi schimbiserviciul! Înainte de a parcurge anunţurile cu oferte,fă-ţi o strategie pentrua „pescui” un loc de muncă mai bun.

Pe aceeaşi temă:Adio stresului la serviciu!

Pasul 1

CV-ul este foarte important când îţi cauţiun serviciu nou. Pentru a avea mai multe şanse,fă-ţi unul care să conţinăîntreaga ta activitate,inclusiv cea din prezent. Foloseşte propoziţii scurte,uşor de citit şi fără greşeli de ortografie.

Pasul 2

La interviul de angajare,te poţi lovi deîntrebarea-incomodă:de ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă? În cazulîn care nu te-ai înţeles cu şeful tău,dacă spui adevărul,angajatorul s-arputea teme că vei repeta greşelile şi la noul loc de muncă. Poţi spune că vreisă evoluezi,iar la noua companie ai mai multe şanse.

Pasul 3

Este indicat să te documentezi cu privirela companie înainte de a te duce la interviu. Angajatorul va fi impresionatdacă vei şti cât mai multe despre activitatea firmei. Pune,la rândul tău,întrebări. Vei părea interesată de locul de muncă.

Pasul 4

La interviu trebuie să ai o ţinutăcorespunzătoare,care să nu iasă în evidenţă prin accesorii sau culoriextravagante. Este bine să porţi o ţinută de birou,mai ales dacă serviciul pecare îl doreşti presupune munca la birou.

Pasul 5

În cazul în care noul angajator vrea săîncepi noul job imediat,există posibilitatea legală de a face acest lucru. Cuacordul fostului şef,îţi poţi da demisia cu o perioadă de preaviz mai scurtăde 15 zile.

Mai multe