Cum repari o greşeală făcută la serviciu

24 martie 2011   Parenting

Mai ales când eşti nouă la serviciu ai face orice ca să nu greşeşti. Dar, inevitabilul se întâmplă chiar şi mai târziu, pentru că, vorba aia, „omul e supus greşelii”. Şi ce faci atunci?

Pe aceeaşi temă:

Ce să nu faci la serviciu

Fii calmă

Nu intra în panică,nimic nu e iremediabil. Iar dacă starea ta de spirit lasă de dorit,va fi maigreu să acţionezi. Mai întâi,identifică greşeala. Vezi dacă o poţi reparaînainte să afle cineva. Numai dacă ai şters toate urmele (a se citi ai îndreptatcomplet greşeala şi nimeni nu va putea afla),te poţi purta ca şi cum nu s-arfi întâmplat nimic.

Recunoaşte-o

Dar,de obicei,şeful află sau este informat de persoane binevoitoare. Aşa că mai bine îi spuitu,înainte ca el să fi auzit varianta „înflorită” de la altcineva. Dacă nu airemediat încă greşeala,mergi cel puţin cu un plan de bătaie pentru a rezolvaproblema.

Repar-o şipreîntâmpină alte greşeli

Vino cu idei şifii proactivă. Ai putea,până la urmă,să faci o impresie bună,mai alesdacă găseşti un mod de lucru care ar putea fi aplicat şi de ceilalţi şi care ar putea preîntâmpina o asemenea greşeală săse mai întâmple.

Nu ridica tonul

Dacă,însă,

tu nu ai observat problema,iar altcineva oremarcă primul şi vine să te tragă de urechi,nu reacţiona impulsiv. Cel mairău lucru pe care îl poţi face în acest caz este să ţipi şi să învinuieşti pealtcineva.

Ascultă cuatenţie ce are de spus persoana respectivă. Gândeşte-te bine înainte de aformula un răspuns. Cere-ţi scuze şi asumă-ţi fapta dacă tu eşti de vină. Totodată,vino şi cu o soluţie.

Cum să previi

Se ştie că maibine previi decât să repari ceva. Aşa că verifică de mai multe ori ceea ce ai făcut.Chiar dacă este o activitate cu care te-ai obişnuit deja,tot se mai pot strecuragreşeli. Mai poţi ruga pe cineva să te verifice şi,dacă ai timp,poţi lăsaproiectul ca să-l revezi a doua zi dimineaţa cu mintea limpede înainte de a-lpreda.

Mai multe