Ecografiile 2D, 3D şi 4D, cu diferenţele dintre ele

28 noiembrie 2016   Parenting

Când auzi de ecografie 3D, te gândeşti că este cea mai performantă. Dar apoi vezi că poţi face şi ecografie 4D şi devii confuză şi curioasă. Până la urmă vrei să ştii cât mai multe despre copilul tău. Să ştii că fără ecografiile performante nu pot fi efectuate dacă nu au la bază imagini 2D foarte bune.

Pentru părinţi sunt o minune,iar pentru medici ecografiile sunt cele mai valoroase dovezi că fătul este sănătos. Ecografiile nu au efecte secundare şi nu radiază!

Cât trebuie să dureze o ecografie

Durata examinării ecografice este de minimum 30 de minute,în cazul sarcinilor monofetale,şi de aproximativ 60 de minute,în cazul sarcinilor cu gemeni. Bineînţeles că fiecare durată diferă în funcţie de suspiciunile medicului,dar şi dacă fătul nu cooperează. Nu este nevoie de pregătire specială. De regulă,mama nu simte disconfort în timpul ecografiei.

În mod normal,viitoarea mămică nu ar trebui să simtă vreun disconfort în afara senzaţiei de rece de la gel sau a unei presiuni mici pe abdomen.

În ceea ce priveşte rezultatele,acestea sunt oferite imediat şi constau într-un buletin cu informaţii despre dezvoltarea fătului,imagini statice sau dinamice alb-negru şi,eventual,un DVD cu filmuleţul ecografiei.

Ecografiile 3D şi 4D îţi arată cu cine o să semene bebeluşul

Indiferent de aparat,cele mai multe ecografiise fac 2D. Adică prin ecografia 3D,se vizualizează,se analizează şi se strâng laolaltă date obţinute tot dintr-o imagine 2D. 4D înseamnă că se obţin imagini 3D,dar în timp real. Timpul este astfel cea de-a 4-a dimensiune. Ecografele 3D şi 4D sunt mai bune decât 2D doar în anumite anomalii sau pentru analizarea anumitor organe. De exemplu,ce fac ecografele 3D şi 4D spre deosebire de 2D – reconstrucţie facială.

Mai multe