Fraţi sau rivali?

24 martie 2011   Parenting

Gelozia şi ura. Le întâlneşti în orice familie, însă nu în dragoste, ci între fraţi. Este o rivalitate care arde mocnit şi se poate aprinde oricând.

Problemele încep din copilărie şi nu se mai termină, pentru că mereu apar situaţii care alimentează râca.

Reuniuni cu scântei

Este de ajuns să te reîntâlneşti cu fratele,la părinţi. Deşi încerci să fii naturală,nu reuşeşti,căci ai adus cu tine toate supărările.

Acum,parcă ai sta pe un butoi cu pulbere. Eşti convinsă că părinţii au făcut totul pentru fratele tău şi mai puţin pentru tine. El rămâne favoritul. Ce faci? Regreţi că ai venit la masă ori te porţi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat,ca să nu strici atmosfera?

Averea, măr al discordiei

Inevitabil vine şi vremea când părinţii nu mai sunt. Începe lupta pentru moştenire. Te gândeşti că meriţi mai mult şi vrei să lupţi?

De ce? Explicaţia vine din copilărie:tot ceea ce un frate îşi doreşte substituie o lipsă. Cel mare crede că,odată cu sosirea celui mic,a pierdut atenţia familiei. Cel mic e supărat că nu a cunoscut dragostea exclusivă a părinţilor.

La 30 de ani, nimic nu se schimbă

Este de ajuns ca mama să se uite într-un fel aparte la sora ta, iar tatăl să nu te întrebe despre muncă la fel ca pe ea. Chiar dacă ai ajuns la maturitate,te porţi ca un copil. Crezi că părinţii sunt mai interesaţi de soarta ei.

Încearcă să nu mai raportezi totul la ea. Gândeşte-te că tatăl tău nu-ţi pune întrebări pentru a arăta că are încredere totală în tine.

Părinţii alimentează certurile

Şi părinţii sunt germenii conflictului. Uită că ai crescut şi-ţi zic

. Nu numai că te doare,dar te face să-ţi urăşti, chiar împotriva voinţei tale,fratele sau sora.

Invidii vechi

Pe parcursul vieţii,relaţia dintre fraţi evoluează. Ura,gelozia se pot şi ele ameliora sau nu. Căci fiecare are reuşitele şi eşecurile lui. Cel care a trăit în umbră crede că celălalt a câştigat pentru că a fost susţinut mai mult de părinţi.

Mai multe