Majoritatea pediatrilor recomandă diversificarea alimentaţiei bebeluşilor de la şase luni
Valul de îmbolnăviri cu sindromul hemolitic uremic înregistrat în Argeş continuă să le dea mari bătăi de cap medicilor şi bagă spaima în sufletele părinţilor. Mai mult, medicii par să nu se poată pune de acord asupra vârstei la care se introduce carnea în meniul bebeluşilor.
Alţi opt copii cu probleme digestive au fost internaţi,de duminică până ieri,la spitalele din Argeş,numărul total al micuţilor trataţi ajungând la 36. Dintre ei,28 sunt mai mici de doi ani. Tot ieri,au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie” doi bebeluşi din Teleorman,suspectaţi că suferă de sindrom hemolitic uremic (SHU). În ceea ce priveşte starea celor doi copii din Feteşti cu SHU care au ajuns vineri la „Marie Curie”,simptomele s-au ameliorat pentru unul din ei,însă pentru cel care se afla în stare gravă,situaţia este aceeaşi,a declarat,ieri,prof. dr. Mihaela Bălgrădean,şefa Clinicii de Nefrologie.
Carne de la vârsta de 10 luni?
Prof. dr. Bălgrădean a declarat că nu se introduce carnea de pui şi vită în meniul copiilor sub 10 luni,iar cea de porc este interzisă până la vârsta de doi ani. “Nu era în niciun fel indicată carnea la vârsta de şapte luni şi jumătate,pentru că în nicio prescripţie de diversificare alimentară nu figurează carnea la această vârstă. Şi asta pentru că tubul digestiv al copilului nu este încă maturizat pentru a procesa un astfel de aliment până la vârsta de doi ani. Mai este vorba-şi se discută mult în ultimul timp despre acest lucru-de o cantitate de proteine pe care un copil nu trebuie să o primească în exces la această vârstă“,a precizat dr. Bălgrădean.