Mamă vitregă? Nu e uşor, dar se poate!
Nu este uşor să te înţelegi cu copiii noului partener. A doua mamă, o bună prietenă sau o inamică redutabilă - aşa poţi fi văzută de aceştia. Iată 7 sfaturi pentru a-ţi găsi locul în inima lor!
Vechea imagine a mamei vitrege rele şi neînţelegătoare nu mai este de actualitate. Dar poate cineva să se ridice la înălţimea mamei adevărate? 1. Acceptă-i pe copii.Elimină din start orice sentiment de reticenţă faţă de noua ta familie. Chiar dacă nu ai crescut tu copiii,poţi să-i iubeşti ca şi cum ar fi ai tăi. 2. Nu fi mama-substitut.Nu are sens să ţii cu tot dinadinsul să-ţi spună „mamă” de la început. Fii tu însăţi şi nu te compara tot timpul cu mama lor. 3. Ia tu iniţiativa.Pentru că eşti adultul,e normal ca eforturile să vină din partea ta. Rămâi calmă şi nu pierde din vedere faptul că cei mici sunt afectaţi de despărţirea părinţilor lor,chiar dacă acest lucru s-a petrecut mai demult.
Fii discretă şi evită criticile sau remarcile răutăcioase. În cazul în care copiii îţi vorbesc urât,rămâi calmă şi nu ceda ispitei de a te răzbuna.
Dacă e nevoie,cere ajutorul tatălui.
Dacă partenerul tău e în relaţii bune cu fosta soţie,este în interesul tău ca lucrurile să rămână aşa. Păstrează o bună legătură şi vei câştiga astfel aprecierea tuturor.
Dacă ai şi tu copii dintr-o relaţie anterioară,asigură-te că nu se simt neglijaţi şi că se înţeleg cu noua ta familie. Poartă-te cu toţi la fel!
Chiar dacă lucrurile nu merg de la început,păstrează-ţi încrederea şi nu te gândi să te desparţi de partener.
Tatăl joacă un rol crucial
Tatăl copiilor poate face foarte multe pentru ca această relaţie să funcţioneze. E bine să vorbească cu copiii înainte şi să le explice că tu eşti cea pe care o iubeşte şi că puteţi fi cu toţii fericiţi.
O vreme,ar fi indicat să „medieze” eventualele conflicte dintre copii şi tine,iar dacă te poţi baza pe susţinerea lui,totul va fi mult mai uşor.