Micii şahişti din sectorul 6 merg la concurs!

26 august 2011   Parenting

La sfârşitul vacanţei mari, cei mai talentaţi mici şahişti din Bucureşti, sectorul 6, vor participa la Concursul Internaţional de Şah Memorial „Cristian Gheorghe” – Trofeul CENTROCOOP, ediţia a XXIV-a.

Competiţia se desfăşoară între 26 august şi 2 septembrie,la Eforie Nord.

Cei 8 sportivi,cu vârste cuprinse între 10-13 ani,beneficiari ai serviciilor sociale,s-au pregătit încă de la începutul anului în cadrul proiectului „Lumea celor 64 de pătrate”,derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (DGASPC).

Este prima competiţie internaţională la care copiii vor participa sub egida Federaţiei Române de Şah. Ei vor avea şansa de a se întâlni cu alţi copii care sunt pasionaţi de sportul minţii şi totodată vor putea să-şi pună la lucru cunoştiinţele acumulate pe perioada antrenamentelor desfăşurate săptamânal la sediul DGASPC Sector 6,de la începutul anului 2011.

Sesiunile de pregătire la şah s-au desfăşurat de trei ori pe săptămână,luni,vineri si sâmbătă. Peste 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 16 ani au participat la antrenamentele realizate cu sprijinul unui antrenor atestat.

Proiectul vizează să stimuleze gândirea logică şi spiritul de competiţie al copiilor defavorizaţi din sectorul 6 şi-şi propune integrarea socială a micilor beneficiari prin implicarea lor în activităţi sportive,cu rol educativ-fotbal,tenis,karate.

Acest concurs reprezintă o extindere a proiectului „Liga Tinerilor Sportivi”,derulat de DGASPC Sector 6  în beneficiul copiilor cu probleme sociale sau de comportament.

Află mai multe despre micii şahişti din articolul:

Şansa lor sunt oamenii cu suflet

Mai multe