Noi centre de pregătire preşcolară şi şcolară

1 august 2011   Parenting

Copiii cu vârste între 6 şi 16 ani, care provin din medii defavorizate, vor beneficia de educaţie preşcolară, de tip Şcoală-după-şcoală şi A doua Şansă în centrele Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Recent,Organizaţia Salvaţi Copiii România a demarat un proiect pentru prevenirea abandonului şcolar şi a deschis 32 de centre de suport socio-educaţional pentru copiii care sunt pe cale să abandoneze şcoala. 

Proiectul,numit „Centre de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă-Servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar”,este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul „Investeşte în oameni!”.Cele 32 de centre de pregătire preşcolară şi şcolară s-au deschis în regiunile:

-Bucureşti-Ilfov

-Nord-Est (Bacău,Botoşani,Iaşi,Neamţ,Suceava,Vaslui)

-Sud-Est (Brăila,Buzău,Constanţa,Galaţi,Tulcea,Vrancea)

-Centru (Alba,Braşov,Covasna,Harghita,Mureş,Sibiu)

-Sud-Muntenia (Argeş,Călăraşi,Dâmboviţa,Giurgiu,Ialomiţa,Prahova,Teleorman)

-Sud-Vest Oltenia (Dolj,Gorj,Mehedinţi,Olt,Vâlcea)

În cei trei ani de implementare a proiectului,se preconizează că minim 7.680 copii vor fi integraţi în programele educaţionale.

Una dintre mizele majore este aceea de a-i implica,alături de copii,şi pe părinţii lor.

În acest fel,cel puţin 4.000 de membri ai familiilor (părinţi/tutori şi alte rude ale copiilor) vor fi atraşi în luarea deciziilor referitoare la parcursul formativ-educativ al copiilor şi vor participa lunar la şedinte cu părinţii.

De asemenea,urmează ca 20.000 de persoane să fie informate cu privire la:

-rolul benefic al educaţiei

-efectele negative ale discriminării asupra dezvoltării copilului

-legătura directă dintre lăsarea copiilor fie singuri,fie în grija bunicilor sau a altor rude şi o evoluţie şcolară slabă finalizată adesea prin abandon.

Mai multe