O căsnicie nefericită creşte riscul afecţiunilor cardiace

3 august 2012   Parenting

Femeile care au o căsnicie nefericită au un risc mai mare de a suferi de afecţiuni cardiovasculare, potrivit unui studiu american.

Tensiunile acumulate în cadrul mariajului duc la creşterea presiunii arteriale şi la alţi factori de risc petnru boli de inimă.

Cercetătorii de la Universitatea Utah au ajuns la aceste concluzii după ce au au analizat mai mult de 300 de cupluri cu peste 20 de ani de căsnicie.

În cadrul studiului,partenerii de viaţă au fost rugaţi să răspundă unor întrebări despre relaţia lor,despre starea lor psihică. De asemenea,voluntarilor li s-au făcut mai multe analize la sânge.

La sfârşitul perioadei de monitorizare,cercetătorii americani au descoperit că femeile care au o căsnicie cu un grad ridicat de stres sunt mai predispuse la simptome precum creşterea în greutate,creşterea presiunii sângelui,a colesterolului şi a glicemiei,care cresc semnificativ riscul pentru boli cardiace.

Cu alte cuvinte,“o căsnicie nefericită este echivalentă cu o viaţă sedentară şi cu un nivel mare de depresie”,conchid specialiştii.

Mai multe