O mamă şi-a surprins copilul neputincios în faţa cursurilor online: „Ne-am îmbrăţişat şi am început să plângem amândoi”
Un băieţel în vârstă de cinci ani din Comitatul Coweta din statul Georgia (SUA) a fost surprins de către mama lui plângând atunci când a reînceput cursurile online de la gădiniţă.
Copilul a simţit atât de multă frustare atunci când s-a aşezat în faţa laptop-ului din cauza cursurilor online încât şi-a pus capul în piept şi a început să plângă, scrie CNN.
În fotografie, se vede cum băieţelul încearcă să-şi ascundă lacrimile ştergându-le cu propriul tricou. Totodată în mâna dreaptă ţine un instrument de scris, semn că oricât de greu i-ar fi fost micuţului, acesta a continuat să fie atent la ceea ce se întâmplă la grădiniţa online. Chiar dacă pe birou nu-i lipseşte nimic, de la penar şi caiet până la termosul cu băutură, copilul pare că se dă bătut în faţa noilor forme de predare a lecţiilor.
Văzându-l că suferă, Jana Coombs, mama băieţelului, a captat momentul în care cel mic plânge şi a împărtăşit fotografia pe reţelele de socializare sperând că va trage astfel un semnal de atenţie asupra dificultăţilor cu care se confruntă preşcolarii.
“Am fotografiat pentru că am vrut să vadă toată lumea care este realitatea. Copilul meu a venit lângă mine, ne-am îmbrăţişat şi am început să plângem amândoi. Educaţia este esenţială pentru aceşti copii (...). Mai mult decât atât, socializarea şi practica sunt primele lucruri pe care cei mici le deprind foarte repede şi cel mai bine. Să ai un copil mic acasă, să primeşti 5,000 de mailuri zilnic de la diferiţi profesori, să foloseşti diferite aplicaţii şi link-uri şi platforme… câteodată anumite link-uri nici măcar nu funcţionează. Şi aşa, te muţi de la un laptop la altul. Le sunt recunoscătoare profesorilor care încearcă să minimizeze experienţa asta neplăcută atât cât pot”, povesteşte mama.
În România, părinţii solicită autorităţilor libertatea de a alege dacă îi trimit ori nu pe cei mici, la şcolile de stat, în toamnă, potrivit Ştirile Protv.ro.
Mulţi spun că au membri în familie care suferă de diferite afecţiuni şi care ar fi în pericol în cazul în care copilul s-ar infecta la cursuri. Deocamdată, există doar o propunere, ca şcolarii proveniţi din medii vulnerabile, ori cu probleme de sănătate, să poată învăţa de la distanţă. O decizie finală se va lua însă în câteva zile, a mai precizat sursa citată.
FOTO Edition.cnn.com / @jana coombs