Paşii necesari pentru băiţa bebeluşului
Spălatul bebeluşului poate fi un moment distractiv, fără emoţii, împotriviri şi plânsete. Ca să fie în siguranţă şi să-şi dorească să se mai bălăcească în apă, ţine cont de aceste sfaturi utile pentru băiţa bebeluşului.
O să petreceţi timp împreună,iar puiul tău va fi curat şi numai bun pentru pupat,dacă respecţi aceste sfaturi utile.
Prima regulă este şi cea mai importantă,şi anume să nu laşi niciodată bebeluşul nesupravegheat,nici măcar un minut. Copiii se pot îneca chiar dacă în cădiţă este foarte puţină apă.
Strânge laolaltă săpunul,prosopul,scutecele de schimb,hăinuţele,ca să nu fi nevoită să cauţi după ele în timp ce puiul tău este în apă. Dacă sună cineva la uşă sau la telefon şi răspunsul tău nu poate fi amânat,scoate bebeluşul,înveleşte-l în prosop şi ia-l cu tine.
Asigură-i un mediu confortabil în baie,cu temperatură situată undeva la 24 de grade Celsius.
Nu pune bebeluşul în cădiţă dacă încă curge apa. Aceasta îşi poate schimba brusc temperatura de de la cald la fierbinte.
Alte sfaturi utile pentru băiţa bebeluşului
Cum căzile emailate sunt foarte alunecoase,cel mai bine este să pui în ea un covoraş aderent,pentru ca puiuţul tău să fie în siguranţă pe timpul băii. Ca să-l fereşti de lovituri,acoperă robinetul cu un obiect cauciucat. Pe cât posibil,pune uşi glisante la cadă,în loc de perdea de duş.
Testează apa din cadă cu încheietura mâinii sau interiorul cotului,pentru a te aigura că nu e fierbinte. Ia în considerare că bebeluşii şi copiii mici preferă apa un pic mai rece decât adulţii.
Umple cada cu doar câţiva centimetri de apă,între 5 şi 10,nu mai mult.
Pentru cei care pot sta în picioare,un scaun de baie cu inel este o alegere potrivită. Poate să ofere o „mână de ajutor“,însă nu te baza prea tare pe el. Copiii au reacţii imprevizibile şi pot oricând să se răstoarne. Fii cu ochii pe el tot timpul băiţei.
Învaţă-ţi copilul să nu stea în picioare în cadă.
Ţine aparatele electrice,cum ar fi uscătorul de păr,departe de cada cu apă,ca să eviţi riscul electric.