Pericolele din scaunul de maşină pentru copii

30 ianuarie 2017   Parenting

Scaunul special pentru copii poate ascunde şi pericole. Ei bine, da, aţi citit bine! Cum este posibil ca scaunul care ar trebui să protejezeze copilul, să prezinte un pericol?

Pentru că suntem grăbiţi de cele mai multe sau nu considerăm ce este ceva foarte important,nu citim instrucţiunile de folosire. Iar aici este marea greşeală pe care o facem,fără să ştim ce consecinţe poate avea. images

Iată ce greşeli facem când aşezăm copilul în scaunul special de maşină:

Îmbrăcăm copilul prea gros.

Da,veţi spune că este frig când urcă în maşină. Ei bine,încălziţi bine maşina înainte de a pleca la drum şi nu în timpul călătoriei. De ce nu este indicat să poarte straturi groase de haine? In primul rând,centura este special concepută pentru a ţine copilul într-o poziţie fixă. Orice material dintre centură şi copil poate fi comprimat,ceea ce înseamnă un loc suficient de mare şi copilul poate ieşi de acolo. La un impact,acest loc despre care vorbeam mai sus,reprezintă un adevărat pericol. “Instrucţiunile de folosire ale unui scaun auto spun foarte clar,pentru cei care le citesc:Materialele groase,pufoase,moi  sau uşor de comprimat nu trebuie plasate în spate sau sub copil şi nici între umeri şi centurile de siguranţă.”   spune Monica Ionescu,director al magazinului Kidverse.ro.

Mai multe