Pesticidele din legume şi fructe, responsabile de sindromul ADHD la copii
Cercetătorii de la universităţile Harvard şi Montreal au ajuns la concluzia că pesticidele din legume şi fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariţia sindromului ADHD (Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate) la copii.
În cadrul studiului,specialiştii au descoperit o legătură directă între comportamentul copiilor care suferă de hiperactivitate,boala secolului nostru,şi conţinutul de substanţe chimice din compoziţia pesticidelor.
Aşadar,cu cât concentraţia de substanţe toxice îngurgitate de organism este mai mare,cu atât sporeşte riscul dezvoltării ADHD şi a altor tulburări psihice grave.Practic,aceste substanţe chimice ajung în organismul copilului prin consumul constant de legume şi fructe.
Cu toate acestea,cercetătorii ne avertizează că astfel de substanţe se găsesc şi în produsele obţinute din culturi tratate,precum pâinea.