Pisicile, periculoase pentru femeile însărcinate?
De foarte multe ori, când o femeie rămâne însărcinată, se vede nevoită să ia dificila decizie de a renunţa la animalul drag de companie, mai ales dacă este vorba despre o pisică. Fiindcă pisicile sunt purtătoare ale unui parazit care cauzează toxoplazmoza, o afecţiune ce poate cauza anomalii genetice fătului, multe viitoare mame aleg să nu rişte.
Însă acest lucru nu este necesar dacă vor fi respectate câteva reguli de igienă, care le vor ajuta pe mămici să nu se despartă de animalele de companie pe durata celor nouă luni de sarcină.
În primul rând, toxoplazoma poate fi doar foarte rar contactată de o pisică ţinută doar în casă. De obicei, parazitul care produce afecţiunea trăieşte în locuri insalubre, din exteriorul locuinţei. Totuşi, pentru a nu te supune niciunui fel de risc, pe perioada sarcinii este recomandat ca litiera pisicii tale să fie curăţată de către o altă persoană. Şi tu poţi face acest lucru, dar foloseşte întotdeauna mănuşi de protecţie şi spală-te pe mâini imediat după.
Alte mituri legate de pisici şi bebeluşi
Iar dacă o atenţie mai mare acordată curăţeniei şi îngrijirii pisicii tale în perioada sarcinii te scapă de orice fel de pericol de boală, ce se întâmplă cu pisica ta după ce noul membru al familiei îşi face apariţia? Ei bine, află că foarte multe mituri legate de prezenţa pisicilor în casele cu nou născuţi nu sunt adevărate.
În primul rând, mitul conform căruia pisicile îl pot sufoca pe bebeluş nu este adevărat. Totuşi, e de preferat ca pisica sau pisicile tale să nu rămână niciodată singure cu cel mic, mai ales în primul an din viaţă.
Să nu uităm că pisicile sunt animale care se obişnuiesc destul de greu cu persoane nou venite în casă, aşa că, atât copilul, cât şi pisica, au nevoie de un timp pentru a se acomoda unul cu altul.
Sursa foto: thecatniptimes.com