Prima întâlnire după divorţ

18 aprilie 2013   Parenting

Nu este uşor să-ţi reiei viaţa socială după ce ai trecut printr-o experienţă traumatizantă cum este divorţul. Frica de a începe o nouă relaţie sau temerea de ce vor crede cei din jur pot fi piedici în acceptarea unei întâlniri.

Păstrează timp pentru tine

Faptul că s-a pronunţat divorţul nu înseamnă că eşti şi pregătită să începi o nouă relaţie.  Acordă-ţi o perioadă în care să te regăseşti,să te redescoperi şi nu te arunca într-o relaţie deoarece rişti să ai parte de o nouă dezamăgire. Prietenii vor vrea să te ajute,stabilindu-ţi întâlniri,dar tu ştii ce e mai bine pentru tine.

Scapă de amintirile neplăcute

Este bine să eviţi locurile pe care obişnuiai să le frecventezi cu fostul soţ. Nu vei avea parte decât de amintiri neplăcute,care-ţi vor da viaţa peste cap şi te vor destabiliza emoţional.

Copii trebuie să fie pe primul plan

Simţi că a venit momentul să dai o nouă şansă dragostei,dar nu ştii ce părere vor avea copii tăi? Comunicarea poate soluţiona această problemă. Discută deschis cu ei şi vezi carea este opinia lor despre posibilitatea de a te întâlni cu un alt bărbat. Faptul că aduci un străin în viaţa lor,fără să-i consulţi,îţi poate deteriora relaţia cu ei.

Alege subiecte de discuţie comune

Oricât de tentată ai fi să-l cunoşti mai bine,încă de la prima întâlnire,abţine-te din a transforma această ocazie într-un interogatoriu. Poţi vedea ce fel de persoană e şi prin abordarea de teme banale,de preferinţă altele decât cele pe care obişnuiai să le discuţi cu fostul partener.

Mai multe