Reguli pentru baia bebeluşului. 7 sfaturi pentru mămici

7 octombrie 2015   Parenting

Baia este una dintre cele mai mari probleme pentru proaspeţii părinţi. Aşadar, iată câteva reguli pentru baia bebeluşului şi câteva sfaturi esenţiale care să le ajute pe mămici să treacă mai uşor de momentul băiţă.

Probabil cele mai mari emoţii ale unei proaspete mămici nu sunt neapărat legate de naştere,căci fiind un lucru nou,mult aşteptat,nu este privit cu atâta interes. Probleme apar atunci când bebeluşul vine pe lume şi necesită îngrijire.

Baia este una dintre cele mai mari probleme pentru proaspeţii părinţi. Aşadar,iată câteva reguli pentru baia bebeluşului şi câteva sfaturi esenţiale care să le ajute pe mămici să treacă mai uşor de momentul băiţă.

Mămicile trebuie să ştie că bălăceala de fiecare seară trebuie să înceapă după căderea buricului. Acest lucru se întâmplă între a 8 şi a 11-a zi. Până atunci,bebeluşului i se va face igiena zilnică a ombilicului şi o baie rapidă,dar nu în cadă. Astfel,copilul se poate spăla în chiuvetă,ţinându-l bine cu mâna pe zona stomacului,unde este şi buricul. O altă metodă este să fie spălat cu un burete.

Reguli pentru baia bebeluşului – micuţul să nu fie cu burta plină,dar nici foarte obosit

Prima baie în cadă se va face după ce cade buricul. La prima baie ar fi indicat să participe ambii părinţi,nu neapărat întreaga familie. Baia se face la distanţă de ora mesei,dar şi de ora de culcare. Important este să nu fie cu burtica plină sau prea obosit,bebeluşilor le place momentul băiţei şi au nevoie de el. Acesta îi aduce aminte de viaţa intrauterină.

Ce este important de ştiut,temperatura camerei în care se face baia trebuie să fie de aproximativ 25 de grade. Cădiţa nu trebuie să fie umplută mai mult de 10 cm,iar temperatura apei să nu depăşească 35 de grade. Mămicile trebuie să îşi aleagă un loc confortabil,baia să fie plăcută şi de bebeluş,şi de mamă.

Reguli pentru baia bebeluşului – spală cu atenţie în zonele cele mai importante

În cazul în care cada nu are prevăzut un suport pentru cap,nu uita că trebuie să îi susţii capul bebeluşului. Bebeluşul nu se lasă nesupravegheat în cadă,aşa că ar fi bine să pregăteşti totul dinainte,să nu fie nevoie să pleci. Ai nevoie de săpun special pentru copii. Ai grijă să speli foarte atent pliurile de la mâini şi picioare,zona gâtului,zona de după ureche şi zona unde are mereu scutecul.

Mămicile trebuie să îi arate micuţului că acest moment este foarte important,aşa că să nu ezite să îi vorbească,să îi zâmbească,să se joace cu el şi chiar să îi cânte. Înainte de a spăla capul,se spală bine pe întregul corp.

Reguli pentru baia bebeluşului – oferă-i ocazia să se îndrăgostească de baie,aşa va avea un somn liniştit

Un alt sfat ar fi ca mamele să nu uite să îşi taie unghiile,să nu aibă bijuterii de care poate apuca cel mic şi să aibă făcută igiena înainte de baie. Chiar dacă eşti sfătuită să faci baie cu el în cadă,încă nu este momentul. Cel mic poate lua tot felul de bacterii de la mamă,mai ales că are pielea foarte subţire.

Când este scos din baie,se va face foarte uşor şi se va şterge cu un prosop moale,în care poate fi ţinut mai mult la alint. Aşa va înţelege că momentul de baie este unul special şi nu o să plângă. Neapărat după baie se face masajul,care îi oferă micuţului o noapte liniştită şi bună.

Mai multe