Sfaturi pentru creşterea copiilor

16 iulie 2014   Parenting

Atunci când devii părinte, pe lângă imensa bucurie cu care vine naşterea unui copil, trebuie să-ţi asumi şi anumite responsabilităţi. Află care sunt provocările pe care le poţi întâmpina în educarea copiilor.

Cum tratezi nervozitatea

Copii sunt în general mai mofturoşi,şi-şi doresc ca lucrurile să se facă după cum vor ei. În momentul în care sunt refuzaţi au tendinţa să ţipe,sau mai rău să se manifeste violent. Însă,de unde provine această nervozitate şi sentimentul de frustrare? Ei bine,copii de azi trebuie să se supună în mare parte programului nostru. Dacă noi petreceam ore în treci la joacă cu alţi copii în spatele blocului,ei au parte doar de câteva ore de joacă pe săptămână,şi asta sub supravegherea noastră. Noi aveam ocazia să alergăm,să jucăm şotron sau să sărim coarda,în timp ce copii de astăzi petrec ore în şir pe un scaun în faţa televizorului sau a calculatorului. Astfel,nu mai au ocazia să-şi consume energia,ceea ce se transformă într-o stare de nervozitate. Aşadar încearcă să ieşi cât mai des în parc cu cel mic,pentru a avea ocazia să socializeze cu alţi copii şi să se joace.

Citeşte şi:

Alimente care fac rău copiilor

Probleme comune ale pielii copiilor

Posibilitatea de a alege

Parcă atunci când erai tu mică nu erau atât de multe reguli. Acum eşti tot timpul cu gura pe copilul tău să fie atent,să mănânce un anumit aliment,să se îmbrace cu haina cu care vrei tu sau să se spele cât mai repede pe dinţi. Dă-i posibilitatea să aleagă ce haine vrea să îmbrace,ce să mănânce la cină sau din ce cană să bea apă. Aşa va începe mai repede să ia singur decizii şi să fie mai responsabil.

Mai multe sfaturi în ceea ce priveşte educaţia şi modul de creştere al copiilor găseşti  pe platforma www.modeleazacopilaria.ro. În cadrul ei părinţii pot descoperi cum să „modeleze cu dragoste” copilăria celor mici,indiferent de vârsta pe care aceştia o au. Platforma cuprinde informaţii şi sfaturi în ceea ce priveşte sănătatea,alimentaţia,îngrijirea,siguranţa,psihologia,educaţia şi distracţia copiilor,care să ajute părinţii să ia deciziile potrivite legate de creşterea sănătoasă a copiilor,la momentul potrivit. Articolele sunt redactate de specialişti în pediatrie sau psihologie,care la rândul lor sunt părinţi. 

Mai multe