Supă-cremă de dovleac şi ghimbir pentru copii

23 noiembrie 2015   Parenting

În sezonul rece, copii mici trebuie să mănânce cât mai multe supe care să-i ajute să-şi întărească sistemul imunitar, ca răcelile şi virozele să nu se atingă de ei. Legumele pe care le punem în supă conţin multe vitamine şi minerale care cresc imunitatea.

Dovleacul este o sursă de beta-caroten,care conţine antioxidanţi puternici şi are proprietăţi antiinflamatorii. O cană de suc de fructe oferă mai mult de 50 % din nevoile de zi cu zi de vitamina C,conţine mai mult potasiu decât o banană,şi fibre.Unul dintre lucrurile pe care le iubim toamna este abundenţa de dovleac. Această reţetă,cu un strop de ghimbir şi puţin sirop de arţar,este un mod de a te bucura de tentanta tărtăcuţă. Adăugarea de turmeric sporeşte culoarea,precum şi aroma.

Iată care este reţeta supei cu dovleac şi ghimbir:

Ingrediente

-1 dovleac mare,decojit,fără seminţe şi taiat în cuburi

   

-2 linguri de ulei de măsline extra-virgin

-2 linguri de sirop de arţar pur

   

-2 linguri de ulei de cocos

    

-1 ceapă mare,tocată

    

-2 morcovi medii,tocaţi

    

-2 linguri de ghimbir proaspăt,decojit şi tocat fin

    

-4 căţei de usturoi,tocaţi

-jumătate de linguriţă de turmeric

   

-sare+piper

Mod de preparare

Prima dată preîncălzeşte cuptorul la 400 ° F. Într-un castron mare pune dovleacul tăiat cuburi,uleiul de măsline şi siropul de arţar. Amestecă bine şi pune-l într-un vas termorezistent,pe care îl pui la cuptor,în care amesteci ocazional,până când dovleacul se rumeneşte puţin,dar nu îl lăsa mai mult de 45 de minute.

Pune într-o tigaie mare uleiul de cocos,peste care adaugi ceapa,morcovul,ghimbirul şi usturoiul,toate tocate. Lasă-le maxim 4 minute,în timp ce amesteci ocazional.

Amestecă cele două compoziţii,cel de la cuptor cu legumele din tigaie într-o oală peste care adaugi 8 ceşti de apă rece,pentru a le acoperi. O pui la fiert,la foc mare,apoi treptat adaugi apă şi reduci focul ca să fiarbă toate legumele,aproximativ 20 de minute. La sfârşit adaugi şi linguriţa de turmeric,pentru aromă şi culoare.

După ce s-a răcit supă,o pui în blender şi amesteci până când acesta devine cremos. Apoi,răstori supa-cremă în oală pe care o reîncălzeşti şi o condimentezi după gust cu sare şi piper,şi se poate servi.   

Credit foto:www.mindbodygreen.com

Mai multe