Un alt mod de a înţelege iertarea
Iertarea este mereu cea mai bună variantă să mergi mai departe chiar dacă cei din jur te-au dezamăgit. Timpul este un mare vindecător şi-ţi dă puterea să treci mai uşor peste greşelile celorlalţi.
Chiar dacă iertarea greşelilor pare o „favoare” pe care le-o faci celor care au greşit,ea este de fapt o modalitate de a te elibera de ceea ce este negativ şi te ajută să mergi mai departe. Este ca un cadou pe care ţi-l faci şi o garanţie că nu vei mai suferi la fel de mult.
Bună pentru sănătate
Iertarea este bună pentru sănătate,în special pentru activitatea inimii şi a vaselor de sânge. Ea scade tensiunea arterială şi nivelul hormonilor care alimentează stresul de pe tot parcursul sistemului cardiovascular. În plus,iertarea face bine şi sănătăţii mintale. Mai multe experimente de la Universitatea Standford au arătat faptul că iertarea reduce furia,stresul şi depresia.
Motivul acţiunii contează
Atunci când treci cu vederea rănile provocate de cei din jur,ai o motivaţie puternică să mergi mai departe. N-ar strica să te gândeşti la faptul că şi tu eşti predispusă la greşeală şi că-i poţi răni pe cei din jur. Pune-te în pielea celui care vrea să-şi ceară scuze şi analizează din ce cauză ţi-a greşit. Este posibil să o fi făcut involuntar sau să nu conştientizeze cât de grav a călcat strâmb. Gândeşte-te ce i-ai putea propune pentru a îndrepta lucrurile şi conştizează că un rău deja făcut nu mai poate fi dat înapoi.Pune-ţi gândurile pe hârtie
Scrie despre cum te simţi,despre cum ai fost rănită şi ce ţi-ai dori să se întâmple. Imaginează-ţi că vorbeşti faţă în faţă cu persoana care te-a supărat şi că-i reproşezi tot ce te doare. Termină ce ai scris într-o manieră pozitivă şi încearcă să te ţii departe de persoana respectivă sau să-i mai acorzi o şansă,în funcţie de circumstanţe.