Varice în sarcină? Există soluţii!
Te ia cu fiori numai la gândul că picioarele tale se pot „împodobi” cu inesteticele varice de sarcină. Din fericire, problema are o rezolvare.
Se transmit genetic
E bine să ştii că,în circa 95% din cazuri,predispoziţia pentru varice e transmisă genetic. Prin urmare,dacă şi mama ta şi bunica ta au avut probleme de acest tip,rişti şi tu de a face dilataţii venoase,factorii favorizanţi fiind profesiile care presupun multe ore de muncă în picioare,anumite sporturi (baschet,volei),dar obezitatea sau traumatisme locale.
Citeşte şi:
Sarcina e factor favorizant
Sarcina este un factor favorizant în dezvoltarea varicelor. Nu numai presiunea pe care o exercită uterul mărit asupra venelor bazinului,ci şi schimbarea profilului hormonal (secreţia crescută de progesteron) determină,la rândul lor,modificări ale pereţilor venoşi. Aceştia devin mai uşor de dilatat,motiv pentru care varicele apar şi se dezvoltă,uneori îngrijorător de mult,în timpul sarcinii.
Intervenţia chirurgicală e o soluţie
Singura modalitate de tratare eficientă şi durabilă a varicelor o reprezintă intervenţia chirurgicală. Dacă vrei un copil şi ai probleme de acest fel,şi dacă medicul îţi recomandă intervenţia chirurgicală,e bine să-l asculţi. În acest fel,previi complicaţiile de orice fel.
Dacă eşti în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină şi ai probleme cu varicele,poartă permanent ciorapi elastici. Fă exerciţiile de gimnastică,recomandate de medicul specialist,şi plimbă-te zilnic 30-60 de minute.