VIDEO. Metode moderne de educare a copiilor vs modelul tradiţional

25 februarie 2014   Parenting

Părinţilor le este tot mai greu să găsească cea mai bună soluţie în educarea copiilor.

Din ce în ce mai ocupaţi,modul în care aceştia ajung să-şi împartă timpul între profesie şi familie „lucrează“ adesea în detrimentul copilului.

Pe de altă parte,lucruri considerate în urmă cu câţiva ani inofensive pentru un copil sunt catalogate astăzi,de specialişti,drept greşeli care pot afecta dezvoltarea armonioasă a viitorului adult.

Psihologul Ionuţ Ghiugan şi Urania Cremene,licenţiată în „Parent’s Toolshop“,o metodologie de creştere a copilului dezvoltată de Jody Pawel,unul dintre cei mai bine cotaţi autori specializaţi în parenting din Statele Unite,au venit astăzi,de la ora 15:00,în studioul Adevărul Live pentru a discuta despre capcanele în care părinţii secolului 21 pot cădea cu convingerea că le fac celor mici un bine.

Specialiştii invitaţi au prezentat minusurile şi plusurile diverselor metode de educare a copiilor recomandate părinţilor,dar vom vorbi şi despre „darurile“ nocive pe care industria de miliarde de euro creată în jurul nevoilor copiilor,fie ele reale sau false,le propune,iar părinţii le oferă celor mici fără să realizeze ce se ascunde,de fapt,într-un astfel de „cal troian.

Cum să aleagă părinţii ce este mai bine,cum ajutăm copilul să-şi construiască stima de sine,ce anume şi cum comunicăm minţilor fragede,cât de importantă este inteligenţa emoţională,despre care se discută tot mai des în ziua de azi,cu alte cuvinte cum trebuie să ne schimbăm modul de gândire şi comportamentul noi,părinţii,în aşa fel încât şi copilul să şi-l modifice pe-al său într-un mod pozitiv? Iată numai câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim un răspuns alături de cei doi invitaţi.

Urania Cremene:Metodologia Parent’s Toolshop e creată după 30 de ani de experienţă ai lui Jody Pawel. Ea a pus la treabă cele mai cunoscute metodologii de parenting la nivel mondial şi a demonstrat care sunt cele mai eficiente,aplicându-le pe copii. Echilibrat în această metodologie este abordarea:nu e nici în zona autocrată,nici în zona în care îţi laşi copilul să facă ce vrea. În cadrul acestor abordări copilul are un cuvânt de spus şi poate face alegeri.

Mai multe