Realitate sau ficţiune? 4 mituri despre nunţi pe care nu ar trebui să le mai credeţi

16 august 2021   Lifestyle

Există deja o mulţime de reguli sau tradiţii legate de ziua nunţii, pe care este posibil să simţiţi presiunea de a le urma, ceea ce va duce direct la anxietate şi epuizare.

Scopul mult mai sănătos este de a vă face nunta perfectă pentru dvs. Timpul şi energia dvs. sunt preţioase, aşa că nu le irosiţi îngrijorându-vă de lucrurile care nu vor face prea multă diferenţă. Amintiţi-vă că singurele tradiţii de care aveţi, de fapt, nevoie în ziua cea mare sunt cele care sunt semnificative pentru voi doi.

În acest articol, vă dezvăluim cele mai frecvent auzite mituri despre ziua nunţii şi care este adevărul despre istoriei unor tradiţii.

1. Blestemul ghinionului

Mit: Dacă vă vedeţi partenerul înainte de ceremonie, căsătoria dvs. va avea ghinion.

Unii spun că ziua nunţii este condamnată dacă mirii se văd înainte de a se căsători. Este un mit şi o superstiţie veche şi nu există niciun motiv să credem acest lucru.

Unele cupluri aleg să se întâlnească şi să aibă sesiuni de fotografie înainte de ceremonie. Cu toate acestea, mulţi aleg în continuare să rămână nevăzuţi, înainte de ceremonie, pentru a păstra acel moment special de a se vedea la nunta propriu-zisă.

Această superstiţie datează de pe vremea căsătoriilor aranjate, când oamenii credeau că, dacă cuplul se va vedea înainte de ceremonie, le-ar oferi şansa să se răzgândească în legătură cu nunta.

2. Purtarea unui voal

Mitul: Mireasa ar trebui să poarte un voal, deoarece este deosebit de vulnerabilă la spiritele rele.

Acest obicei îşi are originea în Roma, când o mireasă purta un voal pe culoar pentru a se deghiza de spiritele rele care erau geloase pe fericirea ei.

Domnişoarele de onoare purtau iniţial rochii similare cu mireasa, pentru a păcăli spiritele rele. În acest fel, spiritele nu ar fi ştiut ce femeie din grup urma să se căsătorească. În zilele noastre, domnişoarele de onoare pot purta tot felul de ţinute, de la rochii scurte la salopete elegante, care nu seamănă deloc cu rochia de mireasă.

De asemenea, o parte din motivul pentru care mireasa a purtat un voal pe culoar a fost aceea de a împiedica mirele să ştie cum arăta până în ultima secundă, când este prea târziu să se retragă.

3. Cantitate nepotrivită de domnişoare şi cavaleri de onoare

Mitul: Trebuie să aveţi acelaşi număr de domnişoare şi cavaleri de onoare.

Alaiul de nuntă este alcătuit din cel mai apropiat cerc de prieteni şi familie al partenerului şi al dvs. Este obişnuit ca fiecare să selectaţi exact acelaşi număr de persoane. Cu toate acestea, uneori acest lucru nu se poate întâmpla. Suntem aici pentru a vă linişti că nu trebuie să aveţi acelaşi număr de domnişoare şi cavaleri de onoare. Există o mulţime de modalităţi de a aranja un număr impar pentru ceremonie şi fotografii.

Deci, atunci când vă alegeţi cele mai apropiate persoane pentru ziua respectivă, luaţi în considerare pe cine aţi dori cu adevărat să facă parte din ziua cea mare.

În trecut, la o nuntă romană, existau 10 fecioare îmbrăcate identic cu mireasa - momeală pentru spiritele rele care ar putea încerca să îi facă rău sau pentru foştii respinşi care ar putea dori să o răpească.

În ceea ce priveşte datoria domnişoarei de onoare, acestea se aliniau pentru a forma oarecum un scut protector, în timp ce mireasa mergea către satul mirelui. Se aştepta ca grupul de femei îmbrăcate în mod similar să protejeze mireasa.

4. Mireasa ar trebui să arunce un buchet şi cea care îl prinde este următoarea care se căsătoreşte

La multe nunţi moderne, mireasa îşi aruncă buchetul către domnişoarele de onoare. Se crede că femeia necăsătorită care prinde buchetul va fi următoarea care se va căsători. Este un ritual distractiv, dar multe cupluri au ales să nu îl includă, deoarece oaspeţii ar putea fi răniţi cu uşurinţă şi ar putea să le jeneze pe femeile singure.

Dacă aveţi îndoieli cu privire la includerea acestei tradiţii în ziua nunţii, puteţi lua în considerare un dans aniversar care onorează cuplul care este căsătorit de cei mai mulţi ani, oferindu-le buchetul. Cum funcţionează: rugaţi cuplurile căsătorite să vi se alăture pe ringul de dans, unde cântă o melodie lentă. Pe tot parcursul cântecului, gazda le va cere oaspeţilor să se aşeze, pe măsură ce durata căsătoriei este strigată.

Povestea din spatele acestei tradiţii este bizară. În epoca medievală, era considerat un semn de noroc să se obţină un fragment din îmbrăcămintea miresei, astfel încât oaspeţii urmau cuplul proaspăt căsătorit în camera lor de nuntă după ceremonie şi stăteau în jurul patului, încercând să smulgă bucăţi din rochia miresei, direct de pe corpul său. Deoarece rochiile erau deseori sfâşiate, miresele au căutat alternative pentru a-şi păstra rochiile şi au început să-şi arunce buchetele pentru a distrage atenţia oaspeţilor în timp ce se furişau. Când mirii ajungeau în siguranţă în camera lor de nuntă, mirele deschidea uşa şi arunca jartiera miresei către oamenii care aşteptau afară.

Mai multe