Reflux gastroesofagian tratament - cele mai eficiente remedii pe care trebuie să le încerci

7 ianuarie 2020   Lifestyle

Refluxul gastroesofagian este o afecţiune ce se manifestă prin faptul că o parte din conţinutul gastric ajunge uneori în esofag, provocând diferite simptome neplăcute, precum apariţia senzaţiei de arsură, durere în piept, dificultate la înghiţire, regurgitaţie ori senzaţie de nod în gât.

Cauzat de obezitate, hernie hitală, sarcină, boală a ţesutului conjunctiv, refluxul esofagian este o afecţiune ce se poate trata, iar simptomele date de această condiţie pot fi ameliorate şi cu ajutorul unor remedii naturiste.

Refluxul esofagian este o afecţiune ce poate fi tratată prin schimbarea stilului de viaţă şi a regimului alimentar, însă medicul poate recomanda şi administrarea unor inhibatori ai pompei de protoni, precum medicamente antiacide. De asemenea, în cazuri mai grave, poate fi necesară şi o intervenţie chirurgicală, precum fundoplicătura Nissen, o intervenţie minim invazivă, ce presupune înfăşurarea părţii superioare a stomacului în jurul porţiunii exterioare a esofagului pentru a încorda muşchii şi pentru a preveni refluxul gastric.

Ce este refluxul gastroesofagian şi cum se manifestă. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Simptomele date de refluxul gastric pot fi ameliorate şi prin administrarea constantă a ceaiului de muşeţel, care ajută la reducerea disconfortuli de la nivel gastric, graţie proprietăţilor antiinflamatorii.

De asemenea, rădăcina de lemn dulce ajută la tratarea refluxului gastroesofagian, întrucât creşte nivelul de mucus de la nivelul sistemului digestiv şi protejează stomacul şi esofagul de acidul în exces.

Tratamentul refluxului gastroesofagian poate să conste şi în ridicarea patului bolnavului cu 15 cm şi evitarea alimentaţiei cu 2-3 ore înainte de culcare, pecum şi a stimulentelor puternice ale secreţiei acide, precum cafea, alcool ori anumite medicamente, precum anticolinergice.

Ce să mănânci dimineaţa dacă ai gastrită. Alimente care te scapă de dureri şi disconfort

Se recomandă, de asemenea, menţinerea unei greutăţi normale a corpului ori scăderea în greutate în cazul persoanelor obeze ori supraponderale, evitarea hainelor strâmte, deoarece pot să determine creşterea presiunii în abdomen, dar şi evitarea alimentelor şi băuturilor ce pot determina arsuri, precum grăsimi, prăjeli, alcool, ciocolată, mentă, ceapă, usturoi, condimente, băuturi carbogazoase, roşii ori citrice. 

Mai multe