3 reţete delicioase şi sănătoase de îngheţată cu fructe preparate în casă
Nimic nu are un gust mai bun şi un efect mai răcoritor în zilele calde decât o îngheţată delicioasă. Şi nici nu este greu de preparat, aşa că poţi încerca şi tu una dintre aceste 3 reţete de îngheţate sănătoase!
Îngheţată cu portocale şi căpşuni
Ai nevoie de
-2 pahare de suc de portocale
-1 pahar de căpşuni proaspete sau congelate
-3/4 pahar cu apă
-2 linguri de sirop de arţar
Preparare
1. Stoarce 3-4 portocale pentru a obţine sucul.
2. Adaugă căpşunile,apa şi siropul de arţar într-un blender,la viteză mare,până obţii o pastă fină.
3. Pune sucul de portocale în recipientele pentru îngheţată (sau pahare de plastic),până la jumătatea acestora. Apoi,cu o lingură,adaugă deasupra pasta de căpşuni.
4. Lasă-le la congelator pentru cel puţin o oră înainte de a introduce în fiecare un băţ de lemn sau de plastic.
5. Puneîngheţatala congelator cel puţin 12 ore.
6. Ca să o poţi scoate,lasă să curgă pe recipientul în care stă îngheţata puţină apă caldă şi cu grijă scoate-o afară. Ca să o păstrezi şi pentru mai târziu,ambaleaz-o în pungi sau folie de plastic.
Citeşte şi:De ce e bine să mănânci îngheţată
Îngheţată de cocos cu ananas
-2 căni şi jumătate de ananas tăiat
-1 cană cu lapte de cocos cu vanilie
-1 lingură de miere sau sirop de arţar
-1/4 cană de cocos pisat
-1/4 lingură de ulei de cocos
1. Adaugă toate ingredientele în blender şi lasă-le 1 minut la blenduit,până obţii o pastă fină.
2. Pune pasta obţinută în recipientele pentru îngheţată,introdu beţele de lemn şi lasă-le la congelator pentru cel puţin 4 ore
3. Ca să poţi desprinde cu uşurinţă îngheţata,pune recipientul sub un jet de apă călduţă până se îndepărtează pojghiţa de gheaţă.
Îngheţată cu iaurt şi fructe
Ai nevoie de
-2 pahare cu fructe proaspete sau congelate
-2 linguri de zahăr brun (doar dacă foloseşti fructe proaspete)
-2 căni de iaurt cuvanilie
Preparare
1. Obţine o pastă de fructe cu ajutorul blender-ului şi adaugă zahăr.
2. Pune pasta din fructe într-o pungă,procedează la fel şi cu iaurtul,găureşte-le la un capăt şi cu grijă,adaugă pe rând în recipientele pentru îngheţată,alternând,câte un strat din fiecare.
3. Introdu beţele de lemn în interior şi lasă îngheţata să stea peste noapte la congelator.