5 idei de fursecuri de casă

3 iunie 2016   Rețete

Dacă ai ceva timp să găteşti în weekend şi ţi-e dor de fursecurile din copilărie, îţi dăm de ales dintre câteva reţete cu ingrediente la îndemâna ta.

Idei de fursecuri de casă... cu ciocolată

Ai nevoie de1 ¼ ceaşcă făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodium

¼ linguriţă sare

2 linguri zahăr

¼ ceaşcă cacao

½ ceaşcă nuci mărunţite

1 ceaşcă bucăţi de ciocolată

¾ pachet unt

1 ou

1 linguriţă zahăr vanilat

Combini făina cu praful de copt,bicarbonatul şi sarea. Le pui deoparte. Într-un vas mediu amesteci zahărul,cacaoa,nuca şi ciocolata. După ce obţii un amestec omogen,adaugi compoziţia de făină. Preîncălzeşte cuptorul. Frămânţi aluatul bine cu mâinile,adaugi untul sau margarina,oul bătut şi zahărul vanilat. La final,iei câte puţin din aluat şi faci bile de mărimea unei nuci. Le aşezi din loc în loc,pe o tavă tapetată. Le coci circa 10 minute sau până se rumenesc

Idei de fursecuri de casă... cu lămâie  

225 gunt

200 g zahăr

250 g făină

1 linguriţă coajă de lămâie

½ linguriţă sare

1 ou

1 lingură zahăr

1 ½ coajă de lămâie

3 linguri suc de lămâie

1 ½ unt

Într-un bol mediu,amesteci untul şi zahărul până ajung de consistenţa unei creme. Adaugi coajă de lămâie,făină şi sare. Acoperi bolul şi laşi la rece o oră. Preîncălzeşti cuptorul. Pe o tavă tapetată,pui câte puţin din compoziţie şi presezi cu o linguriţă aluatul. Dai la copt fursecurile între 5 şi 8 minute. Le laşi,apoi,la răcorit înainte de a le lipi două câte două cu umplutură la mijloc.

Pentru umplutură,combini oul bătut,zahărul,coaja de lămâie şi untul. Amesteci până obţii o pastă destul de groasă. Între două fursecuri,pui câte o linguriţă de cremă.

Idei de fursecuri de casă...cu portocale

Ai nevoie de

100 g unt

150 g zahăr

1 ou

½ ceaşcă suc de portocale

1 linguriţă coajă de portocală

250 g făină

½ linguriţă praf de copt

½ linguriţă bicarbonat de sodium

1linguriţă sare

Pentru glazură

200 g zahăr

 2 linguriţe unt

 2 linguriţe suc de portocale

1 linguriţă coajă de portocală

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă. Amesteci făina,praful de copt,bicarbonatul şi sarea. Adaugi sucul şi coaja de portocale. Separat,combini zahărul cu untul,apoi încorporezi oul.  Cu grijă,combini compoziţia de făină cu cea de zahăr. Cu ajutorul unei forme pregăteşti fursecurile pentru coacere,apoi le pui în tavă şi le dai la copt 10 minute.  

Pentru glazură amesteci zahărul cu untul. Torni sucul de portocale şi presari coaja  rasă. Când fursecurile s-au răcit,nu mai rămâne decât să le glazurezi.  

Idei de fursecuri de casă...cu nucă de cocos

160 g făină

½ linguriţă bicarbonat

1 vârf de cuţit sare

120 g unt

300 g zahăr

1 ou

1 pachet zahăr vanilat

1 ½ ceaşcă fulgi de nucă de cocos

Preîncălzeşti cuptorul. Combini făina,bicarbonatul,sarea. Separat,într-un bol mediu,omogenizezi untul cu zahărul. Baţi oul cu zahăr vanilat câteva minute şi le încorporezi în amestecul cu unt,apoi adaugi compoziţia cu făină. La final,pui fulgi de cocos.  Într-o tavă tapetată,pui din loc în loc câte puţin din aluat,cu ajutorul unei linguriţe. Le presezi pe fiecare şi le dai la copt 10 minute.

Idei de fursecuri de casă... cu unt de arahide

Ai nevoie de

100 g unt

200 g zahăr

100 g unt de arahide

1 ou

1 linguriţă zahăr vanilat

1 vârf de cuţit sare

Într-un bol mediu,baţi untul cu zahărul. Adaugi untul de arahide,oul şi zahărul vanilat. Amesteci totul cu făină,bicarbonat şi sare până se leagă un aluat. Cu o linguriţă,pui pe o tavă tapetată câte puţin din aluat şi presezi puţin fursecurile.  Le coci 10 minute. Imediat ce le scoţi din cuptor poţi fie să le ungi cu unt de arahide şi ciocolată topită,fie,după răcire,să le prinzi 2 câte 2 cu unt de arahide la mijloc.

Mai multe