7 reţete de burgeri apetisanţi, pe care îi poţi face acasă. Atenţie, se termină rapid şi dau dependenţă!
Renunţă să mai mergi la fast-fooduri şi uită de varianta livratorilor de mâncare! Ţi-am pregătit nu mai puţin de şapte reţete de burgeri cu tot ce îţi poftesc papilele gustative. Ai burgeri vegetarieni, hamburgeri, burgeri cu pui, cu peşte. Vrei o reţetă mai deosebită? Trebuie să încerci miniburgerii cu linte!
Înainte să te apuci de treabă, fă liste de cumpărături şi achiziţionează toate ingredientele de care ai nevoie. Neapărat, să nu îi pregăteşti pe stomacul gol, pentru că rişti să nu mai vezi produsele finale. Glumim! Spor la gătit!
Dublu cheeseburger
4 porţii
40’
dificultate medie
Ingrediente
4 chifle
900 g carne tocată de vită
50g unt
50 ml ulei
8 felii brânză
1 roşie
1 castravete murat
4 frunze salată
100 g kaizer
sare
piper
Amesteci carnea tocată cu sare şi piper, după gust. O porţionezi în patru bucăţi egale, din care formezi patru chiftele de dimensiunea palmei, pe care le aplatizezi la aceeaşi grosime. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la frigider douăzeci de minute.
Tai ciflele jumătăţi, ungi partea inferioară cu unt şi aşezi toate bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt. Le ţii la cuptor, la 170 °C până se rumenesc uşor.
Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti pe ambele părţi chiftelele. Le scoţi pe şervete de hârtie şi pui peste ele cât sunt fierbinţi feliile de brânză. Le scoţi şi rumeneşti în locul lor kaiserul tăiat bucăţi.
Pui peste partea inferioară a chifelelor o frunză de salată, felii de roşii, două chiftele suprapuse, felii de castravete murat, bucăţi de kaizer şi restul de chiflă. Repeţi cu restul ingredientelor.
Hamburger cu bacon
6 porţii
40’
dificultate medie
Pentru chiftele:
750 g carne tocată de vită
70 g pesmet
1 ceapă
1 ou
50 g pătrunjel
2 căţei de usturoi
1 linguriţă sos Worcestershire
1 linguriţe sos Tabasco, opţional
sare
piper
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Pentru burger:
6 chifle
100 g bacon feliat
150 g brânză cheddar
100 g ketchup
Pentru chiftele, amesteci carnea tocată cu pesmetul, oul, pătrunjelul tocat, ceapa tocată, usturoiul pisat şi sosurile. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, apoi o împarţi în şase porţii egale. Umezeşti mâinile şi formezi şase chiftele mari, pe care le aplatizezi astfel încât să aibă aproximativ zece cm diametru şi cincisprezece mm grosime. Aşezi chiftelele într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la frigider treizeci de minute. Astfel chiftelele îşi vor păstra forma în timpul preparării şi ingredientele vor avea timp să se aromeze.
Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti patru-cinci minute chiftelele pe fiecare parte. Ai grijă să le ţii la frigider până le prepari. După ce s-au rumenit, le scoţi pe şervete de hârtie şi pui în locul lor feliile de bacon, tăiate bucăţi. Le ţii până se rumenesc.
Tai chifta pe jumătate şi o ungi cu ketchup. Aşezi câte o chiftea, apoi o felie de brânză, două bucăţi de bacon şi capacul la chiflă. Serveşti hamburgerul cu cartofi prăjiţi. Repeţi cu restul ingredientelor.
Burger de peşte cu sos tartar
3 porţii
30’
dificultate medie
Ingrediente
3 chifle
9 crochete de peşte congelate
3 felii salată verde
1 roşie
2 linguri ulei
3 felii brânză topită
Pentru sosul tartar:
5 fire pătrunjel
1 castravete murat
100 ml maioneză
1 lingură muştar
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru sos, toci pătrunjelul şi castravetele murat. Storci bine castravetele de zeama în exces şi îl amesteci cu maioneza, muştarul, pătrunjelul şi zeama de lămâie.
Încingi uleiul în tigaie şi pregăteşti crochetele de peşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Tai chflele în jumătate. Aşezi pe partea inferioară a chiflei câte o frunză de salată, o felie de brânză, trei crochete de peşte, o felie de roşie şi torni sos tartar. Aşezi deasupra jumătatea superioară a chiflei. Repeţi cu restul ingredientelor.
Burger cu peşte pane
4 porţii
30’
dificultate medie
Pentru burger:
2 fileuri de peşte
2 ouă
100 g fulgi de porumb
4 roşii cherry
1 castravete mic
1 ardei mic
sare
piper
4 chifle
4 linguri ulei
Pentru sosul guacamole:
½ ceapă roşie mică
1 ardei iute
2 fructe de avocado, coapte
4 roşii cherry
1 lime
ulei de măsline
sare
piper
Pentru sosul guacamole, toci ceapa şi ardeiul tocat, de la care ai înlăturat în prealabil seminţele. Toci roşiile cherry şi zdrobeşti pulpa de la fructele de avocado. Omogenizezi ingredientele, adaugi sucul de la lime, sare, piper, ulei de măsline, după gust.
Tai fileurile de peşte jumătăţi şi le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul într-o tigaie şi, separat, baţi ouăle într-un castron. Treci bucăţile de peşte prin ouă, apoi prin fulgii de porumb zdrobiţi şi le rumeneşti în ulei pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Feliezi castravetele, ardeiul, roşiile cherry şi tai chiflele jumătăţi. Pui pe partea inferioară a chiflelor felii de castravete, apoi o bucată de peşte pane, sos guacamole, felii de roşii şi ardei. Repeţi cu restul ingredientelor.
Burger vegetarian
4 porţii
20’
dificultate medie
Ingrediente
4 chifle
1 dovlecel
1vânătă
4 frunze salată verde
50 g brânză halloumi
80 g iaurt grecesc
sare
Tai, în felii de aproximativ cinci milimetri, dovlecelul şi vânăta. Sărezi feliile de vânătă pe ambele părţi, le laşi cinci minute, apoi le ştergi cu şervete de hârtie. Aşezi legumele pe grătar şi le rumeneşti până se înmoaie uşor. Pui în locul legumelor felii de halloumi şi le laşi aproximativ un minut pe fiecare parte.
Tai chiflele jumătăţi, aşezi între ele o frunză de salată, trei felii de vânătă, o felie de halloumi, trei felii de dovlecel, încă o felie de vânătă şi o lingură cu iaurt grecesc. Repeţi cu restul ingredientelor.
Burger de pui
4 porţii
20’
dificultate medie
4 chifle integrale
½ piept de pui dezosat
1 castravete murat
1 roşie
50g salată cress
4 ouă
100 g maioneză
sare
piper
boia de ardei
50 ml ulei
Tai pieptul de pui felii şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti carnea aproximativ cinci minute pe fiecare parte. Este gata când carnea nu se prinde de tigaie. Îl scoţi şi prepari în locul lui ouăle ochiuri.
Amesteci maioneza cu boia de ardei iute sau dulce, după gust. Tai chifele jumătăţi şi pui un strat de maioneză, apoi un strat de felii de castravete, salată, o felie de piept de pui, felii de roşie, din nou salată, un ou ochi, salată şi jumătatea superioară a chiflei. Repeţi cu restul ingredientelor.
Miniburger cu linte
4 porţii
40’
dificultate medie
Ingrediente
60 g quinoa
60 g linte roşie
1 linguriţă pudră de curry
½ linguriţă chimen
1 praf de sare
400 ml apă
50 ml ulei
1 ou
8 minichifle
1 ardei
4 frunze de salată
50 g frunze baby spanac
1 ceapă roşie
20 g salată cress
Pentru chiftele, combini lintea şi quinoa, ambele spălate în prealabil, pudra de curry, chimenul, sarea şi apa. Aşezi pe foc şi, după ce începe să clocotească, dai focul la minim, acoperi şi laşi să fiarbă până apa se evaporă. Laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi oul, omogenizezi şi o împarţi în opt porţii egale, din care prepari cu mâna umedă opt chiftele pe care le aplatizezi uşor. Rumeneşti chiftelele în uleiul încins, două minute pe fiecare parte, apoi le scoţi pe şervete de hârtie.
Tai fideluţă ardeii şi ceapa roşie, apoi separi în jumătate minichiflele. Aşezi pe partea inferioară a minichiflelor o frunză de salată sau frunze de spanac, o chiftea de linte, ardei, salată cress şi ceapă roşie. Pui partea superioară a minichiftelor şi repeţi cu restul ingredientelor.
@shutterstock