Alivancă

24 martie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 350 g iaurt, 50 g smântână, 50 g brânză de vaci, 2 ouă, sare, 200 g griş, 100 g zahăr, 200 g mălai, 200 g făină, coaja rasă de la o lămâie, 1 lingură bicarbonat, 50 g smântână (pentru ornat), 50 g zahăr pudră (pentru ornat).

Cum se prepară:

Freci ouăle cu zahărul. Amesteci iaurtul cu smântâna şi pui în compoziţia de ouă. Adaugi grişul,mălaiul,sarea,bicarbonatul,coaja rasă de lămâie şi brânza de vaci. Frămânţi bine.

Încingi cuptorul. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi laşi la copt să se rumenească. Opţional,poţi ungi pe deasupra cu smântână şi să mai laşi la cuptor încă 10 minute. Sau poţi servi,la final,după ce ai porţionat-o,cu smântână şi zahăr pudră.

Dificultate mică

Pentru o tavă

Preparare 60’

Mai multe