Antricot de vită la cuptor

9 ianuarie 2016   Rețete

Ai nevoie de: 1 kg antricot de vită, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceaşcă apă, 100 g unt, 3 linguri ulei, 1 căpăţână de usturoi, 200 g pulpă de roşii cuburi în suc propriu, 150 ml vin alb sec, 2-3 crenguţe de rozmarin, sare, piper

Mod de preparare

Speli carnea de vită,o asezonezi cu sare şi piper,o ungi cu o lingură de ulei şi o laşi măcar două ore la frigider dacă nu peste noapte,pentru a se frăgezi. Între timp,pregăteşti umplutura. Mărunţeşti ceapa şi ardeiul,le pui la călit în uleiul rămas. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi stingi cu puţină apă. Fierbi totul 15 minute,apoi dai la răcit. 

Pe antricot pui amestecul de legume,după care îl rulezi şi-l legi cu sfoară. Într-o tigaie,topeşti untul,adaugi uleiul,apoi rulada. O rumeneşti bine pe toate părţile.

Într-o tavă înaltă,aşezi rulada împreună cu usturoiul,pulpa de roşii şi sosul rămas în tigaie. Tai crenguţele de rozmarin şi le pui peste antricot.

Bagi tava în cuptorul încins în prealabil şi o laşi 20 de minute la foc iute şi alte 30 de minute la foc domol. După primele 20 de minute,stropeşti rulada cu vin. După aceea,la fiecare 5-10 minute,deschizi cuptorul pentru a stropi rulada cu sosul care o înconjoară,ca să nu se usuce.

100'

5-6 porţii

Dificultate medie

Mai multe