Batoane Wimpy

1 octombrie 2015   Rețete

Wimpy este un hotdog desfăcut şi umplut cu bunătăţi. Crenvurştul este elementul obligatoriu, dar se poate umple cu toate felurile de delicatese, după plac.

Ingrediente

500 g făină superioară

1,5 linguriţe sare

50 ml ulei

150 ml apă

150 ml lapte

25 g drojdie

Pregătire:circa 30 minute

Dospire:circa 2 ore

Coacere:circa 20 minute

Mod de preparare

1. Se cerne făina într-un bol şi se omogenizează cu sarea. Se face o adâncitură în mijloc,se toarnă uleiul,apa şi laptele,iar deasupra se sfărâmă drojdia. Se începe frământarea cu mâinile sau cu malaxorul.

2. Când coca se încheagă,se aşează pe planşeta şi se frământă cu mişcări hotărâte. Când aluatul devine neted şi lucios şi nu se mai lipeşte de plaşetă sau de mâini,se pune înapoi în bol,se acoperă şi se lasă la dopsit 30-35 de minute.

3. Aluatul dopsit se răstoarnă cu grijă pe planşeta presărată cu puţină făină. Se divizează în 10 bucăţi egale,după care se rotunjeşte fiecare în parte. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la odihnă timp de 10 minute.

4. Bilele se întind în forme ovale de 12x28 cm şi 2 mm grosime şi se rulează dinspre marginea mai scurtă. Se sucesc uşor până se obţin batoane de 20 cm lungime,după care se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt,lăsând o distanţă de 5-7cm între ele. Se acoperă şi se lasă la dopsit 30 de minute. Între timp se încinge cuptorul la 200° C.

5. Batoanele crescute se pulverizează bine cu apă,după care se coc timp de 20-25 de minute,până capătă o culoare aurie. La urmă se pun pe un grilaj şi se lasă să se răcească înainte de a se umple.

Citeşte mai multe reţete de brutărie în cartea “Fii brutar la tine acasă!” de Tothne Libor Maria,de la Editura Casa.

Mai multe