Borş de sfeclă

22 august 2014   Rețete

De ce ai nevoie pentru a prepara borş de sfeclă: 1 kg sfeclă / 500 g carne vită/ 3-4 morcovi / 4 cepe / 1 cartof / 2-3 linguri ulei / borş; / smântână (opţional) / leuţean / pătrunjel / sare

Cum se prepară acest bors de sfecla

Speli carnea şi o tăi cuburi. Morcovii şi ceapă le dai prin răzătoare şi le căleşţi în ulei aproximativ 2 minute. Adaugi 1 l de apă fierbinte,carnea  şi fierbi 30 de minute. Cureţi sfecla şi o dai prin răzătoarea  cu găuri mari,apoi cureţi şi cartoful şi îl tăi cubuleţe. Le pui în oală şi le laşi la fiert până se înmoaie.Acreşţi ciorba cu borş şi completezi cu apă clocotită dacă  este prea deasă. La sfârşit,adaugi sare după gust. Poţi servi acest borş de sfeclă şi rece,cu smântână.

Pentru 6 porţii

Preparare 60’

Dificultate mică

Mai multe