Borş de sfeclă
22 august 2014
Rețete
De ce ai nevoie pentru a prepara borş de sfeclă: 1 kg sfeclă / 500 g carne vită/ 3-4 morcovi / 4 cepe / 1 cartof / 2-3 linguri ulei / borş; / smântână (opţional) / leuţean / pătrunjel / sare
Cum se prepară acest bors de sfecla
Speli carnea şi o tăi cuburi. Morcovii şi ceapă le dai prin răzătoare şi le căleşţi în ulei aproximativ 2 minute. Adaugi 1 l de apă fierbinte,carnea şi fierbi 30 de minute. Cureţi sfecla şi o dai prin răzătoarea cu găuri mari,apoi cureţi şi cartoful şi îl tăi cubuleţe. Le pui în oală şi le laşi la fiert până se înmoaie.Acreşţi ciorba cu borş şi completezi cu apă clocotită dacă este prea deasă. La sfârşit,adaugi sare după gust. Poţi servi acest borş de sfeclă şi rece,cu smântână.
Pentru 6 porţii
Preparare 60’
Dificultate mică