Brioşe cu caramel sărat! Un deliciu!

4 noiembrie 2015   Rețete

Această reţetă este perfectă pentru zilele festive, pentru week-end şi pentru zilele în care vrei să găteşti ceva dulce, într-un mod foarte uşor şi rapid. O singură brioşă cu caramel sărat are în jur de 318 calorii.

Pentru început asigură-te că ai în bucătărie toate ingredientele necesare pentru aluat şi topping,o formă de brioşe şi hârtii speciale pentru brioşe.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru aluat

100 g unt

125 g zahăr

2 ouă mari,bătute

1 linguriţă extract de vanilie

125 g praf de copt

2 linguri de lapte

Pentru topping

200 g de cremă de brânză

40 g de zahăr pudră

1 lingură de lapte

100 g de unt de arahide

100 g de caramel

Un vârf de sare de mare

Mod de preparare

1. Primul pas este să încălzeşti cuptorul la 180°. Pentru a face compoziţia de brioşe,bate untul cu zahărul până obţii un amestec pufos. Treptat,adaugă ouăle,vanilia şi făina. Pune laptele,câte jumătate din cantitate,apoi adaugă amestecul în formele pentru brioşe pregătite deja. Lasă la cuptor timp de 15 minute,pentru a se coace.

2. Pentru topping,amestecă bine crema de brânză şi zahărul pudră într-un bol până când obţii o pastă moale şi pufoasă. Apoi adaugă în compoziţie laptele şi untul de arahide,continuând să mixezi. Încorporează încet caramelul.

3. La sfârşit,după ce brioşele s-au răcit pe un grătar special,adaugă topping-ul pe fiecare brioşă şi presară uşor cu sare de mare.

Mai multe