Brioşe cu cremă de cafea

27 ianuarie 2016   Rețete

Cu o aromă uşor amăruie şi o cremă fină pe deasupra, aceaste brioşe vor face deliciul invitaţilor. Uite cât de simplu este să prepari brioşe cu cremă de cafea!

De ce ai nevoie pentru brioşe cu cremă de cafea

100 ml cafea

1 lingură pudră de espresso

100 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 g făină

4 linguri cacao

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

100 g unt

200 g zahăr

1 ou

Pentru cremă

200 g unt

400 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă pudră de espresso

Cum se prepară brioşe cu cremă de cafea

Dai drumul la cuptor şi pui hârtii în formele pentru brioşe. Dizolvi pudra de espresso în cafea,adaugi laptele şi esenţa de vanilie şi amesteci până se omogenizează. Combini făina cu cacaua,praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi oul şi,după ce s-a încorporat,pui făina şi la final cafeaua. Umpli pe tei sferturi formele de brioşe şi le dai la cuptor 17-20 de minute. Le laşi la răcorit.

Pentru cremă,amesteci pudra de espresso cu vanilia până se dizolvă.Baţi cremă untul şi pui,puţin câte puţin,zahărul şi la final espresso. Pui crema în poş şi decorezi brioşele.

Sursa foto http://www.browneyedbaker.com

Mai multe