Brioşe cu cremă de lămâie

14 iunie 2016   Rețete

Cu greu te vei putea rezuma la doar 2-3 brioşe cu cremă de lămâie. Pufoase şi uşor acrişoare sunt un deliciu, mai ales în sezonul cald, când cauţi un gust răcoritor.

De ce ai nevoie pentru brioşe

450 g făină

1 lingură praf de copt

sare

250 ml lapte

4 albuşuri

1 lămâie

1 lime

200 g zahăr

100 g unt

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru cremă

300 g unt

250 g zahăr pudră

2 linguriţe esenţă de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură zeamă de lime

2 linguri lapte

Cum se prepară brioşe cu cremă de lămâie

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie în forme. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Baţi albuşurile cu laptele,adaugi esenţa de vanilie şi coaja de la lămâie şi lime. Baţi zahărul cu untul până ce capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina în unt şi la final,albuşurile bătute. Torni compoziţia în forme şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Umpli formele doar pe trei sferturi,deoarece brioşele vor creşte.

Pentru cremă,baţi untul până capătă o consistenţă cremoasă şi adaugi puţin câte puţin zahăr pudră. Adaugi esenţa de vanilie şi sucul de lămâie şi lime. Dacă compoziţia este prea groasă,poţi adăuga şi cele două linguri de lapte. Pui crema în poş şi decorezi brioşele,după ce s-au răcorit.

Sursa foto http://www.foodfanatic.com

Mai multe