Brioşe cu morcov şi glazură de cremă de unt

31 ianuarie 2016   Rețete

O reţetă super delicioasă pentru un desert de neuitat!

Ingrediente necesare:

1½ cană făină

1 linguriţă scorţişoară măcinată

1linguriţă ghimbir

1½ linguriţă praf de copt

½ linguriţă sare

½ lingură lapte bătut

½ cană ulei vegetal

1 cană zahăr brun

1 ou mare plus 2 gălbenuşuri mari,la temperatura camerei

1 linguriţă extract de vanilie pur

1½ căni de morcovi raşi fin (aproximativ 2 medii)

Pentru glazură:

6 linguriţe unt nesărat

170 grame cremă de brânză,la temperatura camerei

½ cană zahăr

⅛ linguriţă sare

Nuca de cocos prăjită,opţional

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 350 ° F/180 grade Celsius. Se amestecă făina,scorţişoara,ghimbirul,praful de copt şi sarea într-un bol mediu.

Amestecaţi zahărul,uleiul vegetal,oul,gălbenuşul de ou,vanilia şi morcovii într-un castron mare,până la omogenizare.

Împărţiţi aluatul în mod egal. Coaceţi până când o scobitoare introdusă în centrul brioşei iese cu doar câteva firimituri umede,în jur de 22 până la 25 de minute. Transferaţi brioşele pe un grătar să se răcească complet.

Pregătiţi glazura astfel:

Adăugaţi untul într-o tigaie pe foc mediu-mare şi gătiţi,amestecând continuu,până se rumeneşte,4-5 minute. Transferaţi într-un castron şi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

Adăugaţi crema de brânză la unt şi bateţi cu un mixer electric până se face spumă. Adăugaţi zahăr şi sare şi bateţi din nou până se omogenizează. Decoraţi brioşele cu glazură şi nucă de cocos,dacă se doreşte.

Sursă foto:realsimple.com

Mai multe