Brioşe cu salam şi caşcaval

1 mai 2017   Rețete

Dacă ai ramas în pană de idei, pregăteşte pentru cei dragi brioşe cu salam şi caşcaval. Iată cum să le prepari:

Ingrediente pentru 4 persoane:

-125 g salam Victoria de la Moldova în Bucate,tăiat în cubuleţe

-125 g caşcaval Dalia,tăiat în cubuleţe

-50 g parmezan răzuit

-260 g faină,cernută prin sită fină

-8 g de drojdie uscată

-2 ouă mari

-50 g unt cu 80% grăsime,la temperatura camerei

-225 ml lapte

-1 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la temperatura de 180 °C. Ungeţi cu ulei 12 forme de muffins.

Amestecaţi făina cu drojdia uscată,într-un bol. În alt bol,bateţi ouăle cu sarea şi laptele până amestecul devine spumos. Turnaţi amestecul lichid peste cel uscat,încorporând cu grijă,folosind o spatulă de metal sau plastic. Adăugaţi cuburile de salam Victoria şi pe cele de caşcaval,apoi parmezanul răzuit.

Turnaţi compoziţia obţinută în cele 12 forme de muffins,fără a depăşi ¾ din înălţime,apoi introduceţi în cuptor şi coaceţi muffins timp de 24-28 minute sau până scobitoarea iese curată dacă au fost înţepate muffins-urile.

Serviţi muffins călduţe sau reci.

Mai multe