Brioşe delicioase cu gem

11 iulie 2018   Rețete

Ingrediente: 250 g unt, 250 g zahăr, 6 ouă, 120 ml lapte, 1 fiolă esenţă de vanilie, 2 linguriţe praf de copt, 1 lămâie, 1 praf de sare, 2 căni făină, 12 linguriţe gem

Cum se prepară:

1. Se freacă spumă untul la temperatura camerei cu zahărul. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând continuu. Se adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. ­Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se toarnă în ploaie 1/4 din făină,apoi 1/4 din lapte, mixând energic, şi se continuă până se încorporează toată făina şi laptele.

2. Se toarnă compoziţia în forme unse, umplându‑le pe jumătate,se pune câte o linguriţă de gem în fiecare brioşă şi se acoperă cu res­tul compoziţiei,dar nu mai mult de 3/4 din formă,pentru că vor creşte la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute.

Mai multe