Budincă cu mango
17 iulie 2014
Rețete
Ingrediente:4 căni lapte, 5 linguri zahăr, 1 esenţă de vanilie,1 cană orez, 1 linguriţă seminţe de cardamon zdrobite, 2 bucăţi mango
Cum se prepară:
1 Într-o cratiţă adâncă,se pune laptele la fiert,la foc mic. Se amestecă în mod constant pentru a nu se lipi. Se adaugă orezul spălat bine şi scurs,zahărul şi cardamonul. Se lasă să fiarbă 30 de minute,la foc mic,şi se amestecă din când în când. Se pune esenţa de vanilie,se dă deoparte,se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească.
2 Mango se curăţă şi se taie felii subţiri. Orezul se pune la frigider o oră şi se serveşte în cupe sau în castronele. Se aşază un strat de orez,câteva felii de mango,alt strat de orez şi se decorează cu felii de mango.