Budincă cu prune

31 decembrie 2014   Rețete

Fabricarea dulciurilor, aşa cum le ştim astăzi, s-a transformat în industrie abia la începutul secolului al XIX-lea, odată cu descoperirea sucului de sfeclă. Desertul este ideal după fiecare masă, mai ales dacă este preparat în diferite combinaţii de fructe, făină, ouă, lapte şi arome.

Ingrediente110 g unt2 ouă50 g făină110 g pesmet230 g zahăr brun¼ lingură nucşoară25 g migdale½ lingură scorţişoară1 măr mic75 g prune uscate50 g smochine uscate300 g stafide110 g coacăzecoaja rasă de la 1 lămâiecoaja rasă de la 1 portocalăzeama de la 1 lămâiezeama de la 1 portocală25 g fructe confiateromPentru sosul Custard5 gălbenuşuri250 ml lapte250 ml frişcă lichidă125 g zahăr1-2 linguriţe esenţă vanilie

Mai multe