Budincă de orez

4 februarie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 600 ml lapte, 1 linguriţă esenţă vanilie, 1 linguriţă scorţişoară, 2 ouă, 165 g zahăr, 220 g orez, 2 căni apă, un praf de sare, 50 g zahăr.

Cum se prepară:

Pui apa la fiert împreună cu sarea. Speli orezul şi apoi îl adaugi în apa pusă la fiert. Laşi să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa. Dai deoparte.

Încingi cuptorul. Amesteci orezul cu restul ingredientelor. Torni compoziţia într-o tavă. O ţii la cuptor 45 de minute sau până devine aurie. Laşi la răcit şi presari zahărul pudră pe deasupra. Serveşti caldă sau rece.

Pentru 6 porţii

Preparare 60’

Dificultate mică

Citeşte şi:

Budincă de spanac

Tartă cu lămâie şi bezea

Mai multe