Budincă de pâine cu şuncă şi spanac

17 aprilie 2017   Rețete

Pe lângă spanacul opărit în prealabil, poţi folosi în această reţetă şi alte legume de primăvară, cum ar fi urzici proaspete, pătrunjel sau ceapă verde.

Ai nevoie de

500 g spanac,spălat bine

400 g şuncă presată afumată

1 baghetă mare

4 ouă

250 ml lapte

sare

piper

1 lingură unt

3-4 linguri pesmet

Preparare

Opăreşti spanacul în apă clocotită cu sare,5 minute,apoi îl laşi la scurs într-o sită. Când s-a răcit,îl toci şi îl pui într-un vas. Între timp,încingi cuptorul.

Tai şunca şi bagheta cubuleţe şi le pui împreună cu spanacul tocat. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Torni laptele,în fir subţire,ca să înmoi pâinea. Adaugi,pe rând,gălbenuşurile şi le amesteci cu celelalte ingrediente. Condimentezi cu sare şi piper,după gust.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în celelalte ingrediente. Ungi tava cu unt şi pui pesmetul. Răstorni compoziţia şi o dai la cuptor 35-40 de minute.

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Piept de pui umplut servit cu paste

Mâncare de spanac cu usturoi,reţeta de post

Mai multe